Bliver fede mennesker erklæret handicappede?

18. december 2014 Erhverv

Torsdag kan EU-Domstolen med en principiel afgørelse for første gang slå fast, at fedme kan være et handicap. Det skriver Avisen.dk. Afgørelsen vil få betydning for, om arbejdsgivere i fremtiden undlader at ansætte overvægtige og det vil også gælde i Sønderborg.

Hvis ekstremt fede mennesker bliver erklæret handicappede, så kan de ikke fyres, selvom de ikke kan varetage deres opgaver helt og fuldt.

Hvis ekstremt fede mennesker bliver erklæret handicappede, så kan de ikke fyres, selvom de ikke kan varetage deres opgaver helt og fuldt.

EU-Domstolen er blevet bedt om at gå ind i sagen om Karsten Kaltoft, som i november 2010 blev fyret fra sit job som dagplejer i Billund Kommune. Efter eget udsagn fordi han var for fed. Karsten Kaltoft vejede dengang omkring 160 kilo og havde et BMI på 54, hvilket satte ham i kategorien “svær, ekstrem eller sygelig fedme”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge et forslag til EU-Domstolens afgørelse kan så svær overvægt udgøre et handicap, så man er beskyttet mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet.

Adipositasforeningens formand Birgitte Hansen frygter, at det kan få arbejdsgivere til at være mere forsigtige med at ansætte svært overvægtige, hvis der kommer en generel beskyttelse på linje med handicappede.

Og det er en begrundet frygt, vurderer Jens Kristiansen, professor i arbejdsret ved Københavns Universitet.

“Det, at være en særligt beskyttet gruppe på arbejdsmarkedet, kan godt have den utilsigtede bivirkning, at det kan blive sværere at få ansættelse”, siger han til Avisen.dk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs EUsafgørelse HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 REGIONALT, Samfund

Slesvigsk Parti ønsker UNESCO Biosfæreområde frem for ødelæggende muslingeskrab i Flensborg Fjord

1. december 2022 REGIONALT

Mens muslingefiskeri med bundskrabende redskaber er forbudt på den tyske side af Flensborg Fjord er det på dansk side stadig tilladt at udføre muslingeskrab, der ødelægger havbunden flere år ud i fremtiden. Onsdag mødtes repræsentanter fra en række naturorganisationer med politikere fra både Danmark og Tyskland for at tale om netop denne situation. Det var […]

Læs mere...