Bo Balle sprang ind i rækken hos Sønderborg Pipes & Drumms

18. september 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I 2004 stod Bo Balle en fredag og kiggede på Ringrideroptoget, hvor Sønderborg Pipes & Drumms kom marcherende for fuld musik. Ikke ligefrem et stort orkester, men nok til, at de blev bemærket. Kim Balle havde i forvejen en forkærlighed til skotsk sækkepibemusik.

Bo Balles debut i Pipes & Drumms var i Ringrideroptoget 2004.

Bo Balles debut i Pipes & Drumms var i Ringrideroptoget 2004.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har spillet trommer i Livgarden og det bedste af alt var, når vi gik lige bag et af de skotske orkestre til Tattoo, siger Bo Balle, der pludselig oplevede den samme musik i Sønderborg. En fra Pipes & Drumms spurgte, om han ikke skulle være med – og det skulle Bo Balle selvfølgelig.

– Jeg skulle deltage i søndagens optog og skulle spille stortromme. Men så manglede de pludselig en sidedrummer og så blev det sådan, siger han ogfortæller, at Pipes & Drumms godt vidste, han havde spillet i Livgarden, så det “faglige” var på plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så vil jeg da lige sige, at det at være trommeslager i et sækkepibeband er for folk med hår på brystet, siger han. En pige bekræfter og nævner, at det har hun i hvert fald. Desværre ville hun ikke stille op til foto.

Travle år

Det er først i de senere år, at medlemstallet i Pipes & Drumms er vokset, så indtil det skete, var der ikke mange friweekender for musikerne.

– Men nu behøves vi ikke alle sammen stille op hver gang. Vi er nok til, at vi kan skiftes lidt, siger Bo Balle. Både tidligere og nu, så er der sjove oplevelser, godt kammeratskab og hårdt arbejde på menuen, når orkesteret samles.

Artiklen fortsætter under annoncen

– For et års tid siden begyndte vi at øve, så vi kunne indspille en cd. Så blev det sommer med et væld af koncerter i nær og fjern – og lige nu øver vi lystigt frem til vores 10 års jubilæum den 28. september.

Kim Madsen Mathiesen øver og øver lystigt.

Kim Madsen Mathiesen fulgte i kølvandet på sønnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis der er en, der har noteret sig, det har været et travlt år, så er det Kim Madsen Thiesen, der meldte sig ind for et år siden. Mest af alt fordi hans søn er den yngste på tromme i Sønderborg Pipes & Drumms.

– Jeg er selvfølgelig begejstret for musikken og så er det jo alletiders, at min søn og jeg har det her sammen, siger Kim Madsen Thiesen.

Det nye medlem har noteret sig, det har været et travlt år, hvor der ikke har været meget tid til undervisning.

– Men efter jubilæet, så bliver der plads til undervisning, siger Kim Madsen Thiesen, der sidder for sig selv med sin Chanter – det er den “fløjtelignende” genstand, som sækkepibemusikere har mellem fingrene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kim Madsen Thiesen har mærket, at der er et godt sammenhold i orkesteret. Der er plads til både det sjove og det seriøse.

Dyr hobby

Hvis det frister at komme med i Sønderborg Pipes & Drumms, så skal der sættes minimum 5-6000 kroner af til en sækkepibe. Den flotte uniform stilles til rådighed af foreningen.

– Den får vi, når vi spiller så godt, at vi kan komme med i optog, siger Bo Balle, der nåede at være med i optog, inden han blev meldt ind.

Billeder fra øveaften i Dybbøl: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.439151482871871.1073741895.271358109651210&type=1

 

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...