Børne- og Uddannelsesudvalget: Der er plads til de børn som forældrene ønsker passet

28. april 2020 Politik

Børne- og Uddannelsesudvalget ønsker ikke for at gøre brug af ordningen, hvor man refunderer betalingen til forældre, der ikke kan få passet deres børn i dagtilbud eller SFO. idet der ikke er kapacitetsmæssige udfordringer. Det blev besluttet på udvalgsmødet tirsdag.

Regeringen har netop indgået aftale med samtlige partier i Folketinget om, at kommunale udgifter til reduceret forældrebetaling skal indgå i en samlet opgørelse af merudgifter forbundet med genåbning af dagtilbud og SFO.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunerne har i større eller mindre grad svært ved at levere tilstrækkelig kapaciet, så det modsvarer forældrenes behov. Det gælder særligt på dagtilbudsområdet. I lyset af dette har nogle kommuner valgt at reducere eller fjerne forældrebetaling, mod at forældrene ikke anvender dagtilbud mv.

I aftalen præciseres det, at det følger af dagtilbudslovens almindelige regler for forældrebetaling, at hvis en kommune ikke tilbyder en dagtilbudsplads til forældre, der ønsker en plads til deres barn, vil forældrebetalingen bortfalde for de forældre, som ikke får en plads i dagtilbud.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk