Børnehavebørn får bevis på de er Grøn Generation

4. oktober 2017 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

12 børnehaver har haft eller får i denne uge besøg af naturvejleder Tobias Ehmsen fra Naturskolerne i Sønderborg Kommune og formidler Martin Odmand Jørgensen fra Sønderborg Forsyning. Det gør de, fordi de har sagt ja tak til at give børnene en bæredygtig uddannelse.

“Vi har flere kasser affald med på besøgene i børnehaverne. For vi kan fortælle rigtig meget, og børnene er gode lyttere, men det der for alvor virker er, når de selv sorterer affaldet. Så vi hælder simpelthen affald ud på gulvet og beder børnene om at hjælpe os med at sortere. Vi fortæller også en historie om, hvor galt det kan gå, når man ikke smider sit affald ud eller glemmer at sortere det, vi fortæller om rent og snavset affald, og er vi heldige, så har nogle af børnene tøj på eller noget med, som er lavet af genbrugsmateriale. Det giver en god forståelse for, hvorfor det er vigtigt at genbruge”, siger Tobias Ehmsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når børnene har været igennem en times forløb, får de et “eksamensbevis” i form af mærker, der viser, at de har taget en bæredygtig uddannelse og nu er medlemmer af Grøn Generation.

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...