Børns madpakker skiftes ud med et fælles frokostmåltid

14. august 2020 Samfund

Flere forældre til børn i de kommunale dagtilbud slipper nu for at smøre pølsemadder og skære agurkestænger ud til deres mindste poder. I 22 vuggestuer og ni børnehaver har forældrene sagt ja til den frokostordning kommunen tilbyder – og det betyder, at de individuelle madpakker erstattes af et fælles frokostmåltid. Måltidsfællesskabet skal være med til at styrke det sociale fællesskab omkring maden og formålet er blandt andet at skabe bedre trivsel og sundere spisevaner, som børnene forhåbentlig tager med sig ind i voksenlivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommissoriet for den tværfaglige indsats ”Sundhedsfremmende måltidsfællesskaber i dagtilbud”, der skal skabe bedre rammer om kommunens frokostordning, er netop godkendt af Sundhedsudvalget. Udvalgets formand Helge Larsen siger i en pressemeddelelse:

“Med frokostordningen får børnene serveret et sundt måltid mad, der byder på nye smagsoplevelser, der lettere ryger indenbords, fordi sidemanden også spiser det. Vi ved, at gode madvaner, der indøves allerede fra barnsben kan være med til at forhindre livsstilssygdomme som for eksempel overvægt. Måltidsfællesskaberne er bare et ud af mange tiltag, som skal være med til at skabe de bedste forudsætninger for et sundt og godt liv – hele livet”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maden i frokostordningen følger årstiderne, og er mindst 85 procent økologisk. Der er både kolde og varme retter på menuen, og ordningen lever i det hele taget op til Fødevarestyrelsens anbefalinger til, hvad mindre børn skal spise.

Gode mad og motionsvaner er vigtige

Her i landet er der blandt de 3 til 4-årige en andel af overvægtige på 5-8 procent, blandt de 6 til 8-årige er tallet 21 procent, heraf 4 procent med svær overvægt og blandt de 14 til 18-årige er tallet 18 procent, heraf 4 procent med svær overvægt.

Artiklen fortsætter under annoncen

51 procent af den voksne befolkning overvægtige eller svært overvægtige.

Det fremgår af Lægehåndbogen

Betegnelsen fedme anvendes, når det såkaldte BMI er 30 eller højere. Fedme er farligt, fordi det medfører øget belastning af kroppens organer og medfører en øget risiko for en række følgesygdomme.

Overvægt og svær overvægt skyldes basalt, at det gennemsnitlige energiindtag fra kosten gennem en længere periode er højere end det gennemsnitlige energiforbrug.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...