Bofællesskaber hentede herlig oplevelse i Naldmose

30. juli 2016 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Solen skinnede, hav og himmel blånede om kap, Dannebrog vajede svagt i vinden, plænen inviterede til afslapning, bålet var tændt og pølserne klar. Der var med andre ord dømt hygge, da den nye støtteforening for bofællesskaberne Flintholm og Bosager forleden gav beboerne en ekstra oplevelse på kolonien i Naldmose.

Boenhederne Flintholm i Nordborg og Bosager i Sønderborg er hjem for henholdsvis 20 og 42 borgere, som på grund af nedsat fysisk og psykisk funktionsevne har behov for døgndækning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Privat foto.

Privat foto.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Værkstederne holder lukket i sommerferien i tre uger, og da det er en vanskelig omstilling og svært at forstå for nogle borgere, har personalet udarbejdet et program for en “aktiv sommerferie”, som byder på ture til både zoologisk have, til en bondegård, til et ild- og lydshow, til Ribe, en tur i wellnesscenter og en uges ophold i Sct. Georgs Gildernes feriehus i Naldmose ved Fynshav. Socialudvalget har bevilget ekstra penge til fx leje af huset, og så støttes der også boenhedernes støtteforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Støtteforeningen er ganske ung – har under et år på bagen – men har allerede vist masser af idérigdom og muskler:

”Vi har omkring 70 medlemmer, og alle kan være med – man behøver ikke være pårørende eller nabo. Medlemmerne betaler et engangsbeløb, når de melder sig ind, og så kan man give nogle bidrag, når man ønsker det. Vi har valgt at gøre det på den måde for at undgå at bruge tid på opkrævning og rykkere. Vi vil gerne koncentrere os om det, det handler om, nemlig skaffe penge til og arrangere aktiviteter for beboerne”, fortæller Sussi Petersen, der er formand for støtteforeningen og mor til en af beboerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er ikke sådan, at alle beboere er med på alle ture. Nogle har det ikke så godt med alt for store forsamlinger, og derfor er vi fx på Naldmose i hold a omkring ti i løbet af ugen. I dag, hvor støtteforeningen har inviteret på grillmad, er der ca. 25 beboere med og deres pædagoger og hjælpere”, siger Jane Jørgensen, der er afdelingsleder på Bosager.

Støtte fra Lions

Lions Club Sønderborg har doneret penge, så pårørenderådet kunne købe pølser og drikkevarer til grillarrangementet. Og det glæder Jan Nielsen, formand for pårørenderådet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er meget glade for, at der er velgørende foreninger, der støtter os. Vi har netop fået penge Bitten og Mads Clausens Fond til en tandemcykel med motor, som nu er bestilt, og vi håber, vi kan skrabe penge sammen til en cykel mere, så begge boenheder kan få én. Cyklerne vil vække stor glæde blandt nogle af beboerne, siger Jan Nielsen.

 

 

 

 

13. juni 2024 112, Sønderborg

Røg fra skraldespand

13. juni 2024 112

Torsdag middag måtte brandfolk fra Station Sønderborg en tur til Rutebilstationen. “Der kom røg op fra en skraldespand, så vi hældte vand på og kørte hjem igen”, siger Beredskab Sønderborgs indsatsleder, Jesper Grau, til SønderborgNYT.

Læs mere...