Bofællesskaber hentede herlig oplevelse i Naldmose

30. juli 2016 Augustenborg

Solen skinnede, hav og himmel blånede om kap, Dannebrog vajede svagt i vinden, plænen inviterede til afslapning, bålet var tændt og pølserne klar. Der var med andre ord dømt hygge, da den nye støtteforening for bofællesskaberne Flintholm og Bosager forleden gav beboerne en ekstra oplevelse på kolonien i Naldmose.

Boenhederne Flintholm i Nordborg og Bosager i Sønderborg er hjem for henholdsvis 20 og 42 borgere, som på grund af nedsat fysisk og psykisk funktionsevne har behov for døgndækning.

Privat foto.

Privat foto.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Værkstederne holder lukket i sommerferien i tre uger, og da det er en vanskelig omstilling og svært at forstå for nogle borgere, har personalet udarbejdet et program for en “aktiv sommerferie”, som byder på ture til både zoologisk have, til en bondegård, til et ild- og lydshow, til Ribe, en tur i wellnesscenter og en uges ophold i Sct.

Artiklen fortsætter under annoncen

Georgs Gildernes feriehus i Naldmose ved Fynshav. Socialudvalget har bevilget ekstra penge til fx leje af huset, og så støttes der også boenhedernes støtteforening.

Støtteforeningen er ganske ung – har under et år på bagen – men har allerede vist masser af idérigdom og muskler:

”Vi har omkring 70 medlemmer, og alle kan være med – man behøver ikke være pårørende eller nabo.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medlemmerne betaler et engangsbeløb, når de melder sig ind, og så kan man give nogle bidrag, når man ønsker det. Vi har valgt at gøre det på den måde for at undgå at bruge tid på opkrævning og rykkere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vil gerne koncentrere os om det, det handler om, nemlig skaffe penge til og arrangere aktiviteter for beboerne”, fortæller Sussi Petersen, der er formand for støtteforeningen og mor til en af beboerne.

”Det er ikke sådan, at alle beboere er med på alle ture.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle har det ikke så godt med alt for store forsamlinger, og derfor er vi fx på Naldmose i hold a omkring ti i løbet af ugen. I dag, hvor støtteforeningen har inviteret på grillmad, er der ca. 25 beboere med og deres pædagoger og hjælpere”, siger Jane Jørgensen, der er afdelingsleder på Bosager.

Støtte fra Lions

Lions Club Sønderborg har doneret penge, så pårørenderådet kunne købe pølser og drikkevarer til grillarrangementet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det glæder Jan Nielsen, formand for pårørenderådet.

”Vi er meget glade for, at der er velgørende foreninger, der støtter os. Vi har netop fået penge Bitten og Mads Clausens Fond til en tandemcykel med motor, som nu er bestilt, og vi håber, vi kan skrabe penge sammen til en cykel mere, så begge boenheder kan få én.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cyklerne vil vække stor glæde blandt nogle af beboerne, siger Jan Nielsen.

 

 

 

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Samfund, Sønderborg

Skrot gasfyret og få tilskud til fjernvarme eller en varmepumpe

16. april 2021 Samfund

Første runde af tilskud til energi-renovering via Bygningspuljen blev hurtigt fordelt blandt omkring 8.000 boligejere, men der er fortsat mulighed for at få tilskud fra ’afkoblingspuljen’, hvis boligejere ønsker af skifte gasfyret ud med fjernvarme eller en varmepumpe. ”Det er en oplagt mulighed for os fjernvarmeselskaber, at imødekomme potentielle kunder, der gerne vil skifte til […]

Læs mere...