Boganmeldelse: ‘Hvem er ond’ – læs den i efterårs- eller måske juleferien

3. oktober 2020 Kultur

Bogcafévært Allan Breckling anmelder ‘Hvem er Ond’ og anbefaler den til efterårsferien eller måske i juledagene.

Den 28-årige Frederik Antoni Hansen debuterer som forfatter på Forlaget Mellemgaard med en ret så  interessant roman – den er for alle aldre og har titlen ‘Hvem er ond’. Men på en måde nok henvender den sig nok mest til de unge.

Titlen er ikke så interessant – men indholdet – jamen altså.  Efter at have læst de første kapitler – og skreget af grin op til flere gange af ren fryd over det perlende sprog – samt den friskfyragtige retorik – kom mine tanker tilbage i tiden og på Leif Panduros Rend mig i Traditionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne herlige roman om unges kvaler med livet og kærligheden.

Men her skifter den unge forfatter hurtigt spor og pludselig er vi i gang med en Hamlet anno 2020.

En navnløs hævner – på grænsen til det psykopatiske.

Vi befinder os i Esbjerg – men der er ingen tvivl om, at det her kunne ske – og det sker – i de fleste provinsbyer. Der er noget forbløffende ægte over ‘den navnløse hævner’ – noget søgende, på grænsen af det normale – ihvertfald fejler den unge mands selvretfærdighed og argumenterne for de drab, han faktisk begår i retfærdighedens navn, ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bogen er rasende god og egentligt spændende på sin egen specielle måde.

Sikke et sprog.

Herligt.

Den her bog burde enhver ungersvend læse i efterårsferien eller ha’  i julegave.Den rammer fint de 18- til 28-årige – og giver en gamling som anmelderen chancen for at få et indtryk af, hvad der foregår inde i hovedet på unge mænd anno 2020.

Og det er ikke morsomt.

Den unge Hamlet her er moralsk ude i tovene – men finder sin egen moralske forløsning i slutningen.  Men kun sin egen – gad vide, hvad han vil forklare sig selv, når den dag kommer, hvor han skal stå til ansvar overfor myndighederne på grund af sine uhyrligheder?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det spørgsmål stiller man sig selv efter at have læst denne fremragende og interessante debut.

Jeg håber, vi kommer til at høre mere til Frederik Antoni Hansen i de kommende år. Den unge mand er et lysende stort litterært talent.

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 112, Sønderborg

Politiet leder efter deprimeret, et-benet mand mand i Sønderborg

23. oktober 2021 112

Han blev hurtigt fundet af politiet, som fik et tip Politiet beder om borgernes hjælp til at finde 39-årig mand, som er gået fra misbrugernes værested, Friheden, på Kastanie Allé i Sønderborg. “Det er mig, der kontaktede politiet og det gjorde jeg, fordi ham, der nu er efterlyst, er meget langt nede”, siger en anden […]

Læs mere...