Boganmeldelse: Nattevandrer – en krimi hvor handlingen foregår i Sønderborg og omegn

28. juli 2021 Kultur Skrevet af: Redaktion

Boganmeldelse:

Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé er altid fordybet i bøger og her anmelder han Nattevandrer, som er skrevet af Louise Nielsen. Handlingen foregår i Sønderborg – og det gør den endnu mere interessant at læse. Endelig kom der en seriemorder til byen.

Allan Breckling skriver:

Den unge debutant Louise Nielsen har godt nok – med sin kriminalroman, Nattevandrer, sat Sønderborg og omegn i centrum – med sin fascinerende og rigtig spændende roman – der ikke skal læses hvis man har svage nerver.

Artiklen fortsætter under annoncen

En seriemorder er på spil i Sønderborg, en hævner – og her skal man holde tungen lige i munden – for morderen både steger og koger sine ofre til døde. Og nu vil jeg helst ikke røbe for meget – men det tager lang tid før jeg tager en tur til Ulkebøl eller Mommark – for tænk nu??

Romanen Nattevandrer” har flere lag og der er mange bolde i luften – men Louise Nielsen har styr på sine personer og med få virkemidler får vi et grundigt  indblik i de mange personers psyke og adfærd.  Det er knageme mig godt gået – af en ny forfatter og debutant.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med udgangspunkt i en hårrejsende tragedie i Sønderborg på Hotel “Perlen” i 1981 starter det, jeg vil kalde en lavine af kommende forbrydelser. Vi møder kriminalassistent Matti Villum og hans egenrådige partner, Nora Kaufmann.  Og som Matti Villum udtrykker det:

”At den primære årsag til at folk undlod, at fortælle noget, næsten uden undtagelse var. at de forsøgte at skjule noget”.

Og det er netop kernen i denne spændende roman, der er for mange hemmeligheder – alt for meget beskidt vasketøj der gemmes væk. Selvom vi jo alle ved, at det alligevel en dag kommer ud og bliver luftet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu vil jeg ikke afsløre for meget, fordi Louise Nielsen har så mange gode, grumme øjeblikke med sin roman  – man skal selv tage denne rejse ind i Sønderborg by og omegn, det er faktisk ret herligt at bevæge sig rundt i dette nye univers. Et Sønderborg med dystre hemmeligheder.

Men læs nu selv – der venter et par frydefulde timer i selskab med Nattevandrer, der et selvstændigt værk i en serie på fire bind under titlen Nattens Gerninger – som alle foregår i Sønderborg!!

Man kan kun glæde sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bog og Idé i Borgen har den stående

28. maj 2024 Politik, Sønderborg

Grøn omstilling var overskriften i EU-debat på Hotel Alsik

28. maj 2024 Politik

Danfoss og SYNERGI havde tirsdag eftermiddag sat scenen til en EU-debat på Hotel Alsik og den kom til at handle om den grønne omstilling. SYNERGI er en interesseorganisation, der arbejder for, at Danmark begynder at bruge energien klogere – i industrien, i de offentlige bygninger og i de danske hjem. Det var bestyrelsesformanden for SYNERGI, […]

Læs mere...