Boliger stiger i pris i Sønderborg – men fortsat lavere priser end før finanskrisen

18. juli 2018 Samfund

Huspriserne fortsætter med at stige, og i flere kommuner er priserne nu højere, end før finanskrisen satte ind, og boligboblen bristede. Det gælder dog ikke for Sønderborg Kommune, viser tal fra Boligsiden.dk, som TV 2 har kigget på.

I Sønderborg Kommune er kvadratmeterprisen 10-20 procent lavere i forhold til, hvordan priserne lå, da de var på toppen lige før finanskrisen.

” Det skyldes hovedsageligt den lave rente, og så har vi fået finanskrisen på tilpas lang afstand til, at vi for nogle år siden igen begyndte at tro på markedet”, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk til TV 2.

Tallene viser samtidig, at boligpriserne bliver stadig mere skæve i Danmark. En bolig koster nu ti gange så meget per kvadratmeter i den dyreste kommune (Gentofte), som den gør i den billigste kommune (Lolland). I Gentofte koster en kvadratmeter bolig nu 43.496 kroner. På Lolland koster en kvadratmeter bolig 4.375 kroner – altså en tiendedel af prisen i Gentofte, i følge Boligsiden.dk og TV 2.

Ifølge Boligsiden har genrejsningen siden finanskrisen kun øget uligheden mellem storbyerne og yderområderne. Lige nu ligger landsgennemsnittet på 13.976 kroner per kvadratmeter bolig.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...