Borgermøde: Helhedsplanen for Kær Vestermark

22. juni 2015 Samfund

På samme måde som København har Dyrehaven med Eremitageslottet, har Sønderborg med Kær Vestermark nu et bynært, grønt område, hvor borgerne kan gå ture og dyrke forskellige fritidsaktiviteter.

For at få et grundigt billede af, hvilke muligheder brugerne gerne vil have, inviterer Sønderborg Kommune til borgermøde tirsdag den 30. juni kl. 19-21 på Møllestedgård på Kær Vestermark.untitled30

Artiklen fortsætter under annoncen

Det tidligere militære areal er et naturskønt område på størrelse med 300 fodboldbaner, som er overtaget af Sønderborg Kommune, efter sergentskolen sidste år flyttede til Varde.

Diverse beskyttelseszoner forhindrer, at området kan bruges til boliger. Samtidig har kommunen og Dansk Naturfredningsforening i fællesskab udarbejdet en fredningssag, som skal beskytte områdets sårbare natur, men som også giver rum til aktiviteter, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Blandt andet kan nuværende aktiviteter som hundetræning og skydebaner fortsætte, ligesom der bliver mulighed for at afvikle Spejdernes Lejr med forventet ca. 40.000 deltagere i otte dage i slutningen af juli i 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan området på længere sigt skal udvikles inden for de rammer bliver fastlagt i en helhedsplan, som kommer i høring fra 25. juni til 9. september. Det er i den forbindelse, at kommunen inviterer til borgermøde.Kær_byskilt_nyhedskarussel

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er jo en virkelig smuk naturperle, som vi har liggende helt tæt på byen, og som borgerne nu har mulighed for at boltre sig i. Området kan bruges til rigtigt mange gode ting, og det er bare med at komme frem med ideerne, så vi kan få dem med i Helhedsplanen. Ud fra den kan vi planlægge nye faciliteter løbende”, siger Charlotte Riis Engelbrecht, formand for Kultur-, Borger og Fritidsudvalget i Sønderborg Kommune.

Anlæggene til Spejdernes Lejr giver grundlag for andre aktiviteter på længere sigt, bl.a. open air-koncerter, ligesom gårdene på Kær Vestermark, f.eks. Lykkegård, også kan bruges efter lejren.

Artiklen fortsætter under annoncen

I helhedsplanen er der blandt andet skitseret ideer til et friluftscenter, shelters, kajakbroer, ridestier og ruter til mountainbike m.v.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...