Borgermøde om Als-Fynbroens sidegevinster

2. februar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Foreningen Als-Fyn Broen arbejder for at få en fast forbindelse mellem Als og Fyn. Torsdag den 26. februar har foreningen et offentligt borgermøde i Sønderborg med fremtidsforsker Uffe Palludan, som vil fortælle om Als-Fyn forbindelsens betydning for samfundet.

Fra venstre er det Mogens K. Nielsen (formand), Ove Engstrøm, Erling Lundsgaard (næstformand), Petter Astrup, Jens Møller (sekretær), Henrik T. Nielsen og Henrik Juul Nielsen (kasserer). Bestyrelsen tæller også C. C. Nielsen, der udgør en del af brobestyrelsen.

Fra venstre er det Mogens K. Nielsen (formand), Ove Engstrøm, Erling Lundsgaard (næstformand), Petter Astrup, Jens Møller (sekretær), Henrik T. Nielsen og Henrik Juul Nielsen (kasserer). Til teamtet hører også C. C. Nielsen, der også udgør en del af brobestyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgermødet finder sted på Hotel Comwell i Sønderborg kl. 20.00. Fremtidsforsker Uffe Palludan fra Palludan Fremtidsforskning vil fortælle om emnet: Hvordan opgøres den samfundsmæssige betydning af en Als-Fyn forbindelse?

Efterfølgende vil der være mulighed for debat.

Uffe Palludan vil blandt andet komme ind på, at der er en overhængende risiko for at de samfundsmæssige muligheder, som en fast forbindelse mellem Fyn og Als vil skabe, slet ikke vil indgå i overvejelserne, når/hvis politikerne skal forholde sig til en sådan forbindelse. Derfor er der behov for en selvstændig belysning og beskrivelse af dem, før man tager stilling til projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mogens K. Nielsen er bange for, at mange ikke er opmærksomme på, hvilke samfundsmæssige fordele en Als-Fyn forbindelse vil give, og derfor er det vigtigt at få sagen belyst fra en fremtidsforsker som Uffe Palludan.

Henrik Juul Nielsen, Henrik T. Nielsen, Petter Astrup og Erling Lundsgaard udgør den halvdel af bestyrelsen, som bor vest for Lillebælt.

Henrik Juul Nielsen, Henrik T. Nielsen, Petter Astrup og Erling Lundsgaard udgør den halvdel af bestyrelsen, som bor vest for Lillebælt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Als-Fyn Broen er et vigtigt udviklingsprojekt for vækst, beskæftigelse og bosætning i vores område, og derfor er det vigtigt at få fokus på projektet set fra en overordnet samfundsmæssig synsvinkel og ikke blot en trafikmæssig synsvinkel”, forklarer Mogens K. Nielsen.

Foreningen Als-Fyn Broen opfordrer alle interesserede til at møde op til borgermødet i Sønderborg for at høre nærmere om, hvordan en fremtidsforsker vil vurdere den samfundsmæssig betydning af en Als-Fyn bro, og man er meget velkommen til at deltage i debatten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er gratis at deltage i mødet, og tilmelding er ikke nødvendig.

I forbindelse med borgermødet vil det være muligt at høre mere om Foreningen Als-Fyn Broen og indmelde sig i foreningen. Det er også muligt at melde sig ind i foreningen via hjemmesiden www.als-fynbroen