Borgmester Erik Lauritzen: Besynderlig fremgangsmåde omkring nye planer for politiskolen

3. november 2016 Samfund

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen er dybt forundret over, at justitsminister Søren Pind nu i en video på YouTube meddeler, at en ny politiskole først vil stå klar i 2019 eller 2020 og det bliver en del af finanslovsforhandlingerne. Erik Lauritzen understreger i en pressemeddelelse dog, at Sønderborg naturligvis stadig står klar til at tage imod politiskolen og at kommunen fagligt set vil være en god løsning.

Borgmester Erik Lauritzen er dybt forundret over måden justitsministeren kommunikerer de nye planer ud, og lige så dybt forundret over, at en ny skole nu først skal være klar om flere år.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Gennem hele forløbet har vi fået at vide, at det haster med at få en ny politiskole gjort klar, så der allerede kan optages elever til næste år. Den præmis har justitsministeren så åbenbart ændret, uden at orientere hverken forligskredsen eller de kommuner, der ønsker at blive værter for den nye politiskole. Det er en besynderlig fremgangsmåde, og jeg har svært ved at se, hvad bevæggrunden er for justitsministerens beslutning”, fortæller Sønderborgs borgmester i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen om etableringen af en ny politiskole indebar blandt andet, at der skal uddannes 300 ekstra betjente i år og næste år. De første politielever skulle allerede optages på den nye skole fra januar 2017, og planen har hidtil været, at skolen skulle være fuldt funktionsdygtig i 2018.

” Det må være en saglig og faglig begrundelse der skal lægges til grund for beslutningen om, hvor en ny politiskole skal ligge. Derfor har jeg meget svært ved at se, hvorfor man nu gør skolens placering til en del af finanslovsforhandlingerne. Samtidig synes jeg det ville klæde ministeren, at melde klart ud til både folketinget og kommunerne, hvad det er han vil, og hvorfor han vil det”, slutter borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan se YouTube klippet herunder:

KILDE: Dansk Politi / YouTube

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
28. maj 2022 Politik, Sønderborg

Forvaltningen har en plan for at skifte kommunale biler ud med elbiler

28. maj 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts en handleplan for grøn omstilling af persontransport, der indeholder flere tiltag, som skal understøtte henholdsvis grøn omstilling af bilparken og reduceret persontransport i Sønderborg Kommune. Et af tiltagene handler om at skifte en del af kommunens biler ud med elbiler. COWI har lavet en analyse af kommunens bilpark […]

Læs mere...