Borgmester Erik Lauritzen: Besynderlig fremgangsmåde omkring nye planer for politiskolen

3. november 2016 Samfund
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen er dybt forundret over, at justitsminister Søren Pind nu i en video på YouTube meddeler, at en ny politiskole først vil stå klar i 2019 eller 2020 og det bliver en del af finanslovsforhandlingerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen understreger i en pressemeddelelse dog, at Sønderborg naturligvis stadig står klar til at tage imod politiskolen og at kommunen fagligt set vil være en god løsning.

Borgmester Erik Lauritzen er dybt forundret over måden justitsministeren kommunikerer de nye planer ud, og lige så dybt forundret over, at en ny skole nu først skal være klar om flere år.

” Gennem hele forløbet har vi fået at vide, at det haster med at få en ny politiskole gjort klar, så der allerede kan optages elever til næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den præmis har justitsministeren så åbenbart ændret, uden at orientere hverken forligskredsen eller de kommuner, der ønsker at blive værter for den nye politiskole. Det er en besynderlig fremgangsmåde, og jeg har svært ved at se, hvad bevæggrunden er for justitsministerens beslutning”, fortæller Sønderborgs borgmester i pressemeddelelsen.

Aftalen om etableringen af en ny politiskole indebar blandt andet, at der skal uddannes 300 ekstra betjente i år og næste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

De første politielever skulle allerede optages på den nye skole fra januar 2017, og planen har hidtil været, at skolen skulle være fuldt funktionsdygtig i 2018.

” Det må være en saglig og faglig begrundelse der skal lægges til grund for beslutningen om, hvor en ny politiskole skal ligge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har jeg meget svært ved at se, hvorfor man nu gør skolens placering til en del af finanslovsforhandlingerne. Samtidig synes jeg det ville klæde ministeren, at melde klart ud til både folketinget og kommunerne, hvad det er han vil, og hvorfor han vil det”, slutter borgmester Erik Lauritzen.

Du kan se YouTube klippet herunder:

KILDE: Dansk Politi / YouTube

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Følg med i Forskningens Døgn

22. april 2021 Uddannelse

I næste uge kan alle se med på deres computer, tablet eller telefon, når forskere fra blandt andet universiteter, virksomheder og formidlings- og forskningscentre deler ud af deres viden inden for en bred række af emner og områder. Det er nemlig blevet tid til den årlige begivenhed, der går under betegnelsen Forskningens Døgn, som er […]

Læs mere...