Borgmester Erik Lauritzen skal tale til COP24

5. december 2018 Samfund

I oktober måned fik Sønderborg Kommune tildelt EU’s fornemme pris ”Covenant Cities in the Spotlight” for sine resultater i forbindelse med ProjectZero-visionen om, at Sønderborg-området skal blive CO2-neutral allerede i 2029 og sammen med prisen fik borgmester Erik Lauritzen en invitation til at deltage i COP24 i Polen som akkrediteret af EU-kommissionen.

Det skriver ProjectZero.

Sønderborgs borgmester skal på fremlægge de foreløbige resultater af ProjectZero samt inspirere andre byer til at sætte mere fart på den lokale, grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen vil blandt andet fortælle om den store opbakning, der er til ProjectZero-visionen fra borgere, virksomheder, boligforeninger, uddannelsessteder samt byrådet i Sønderborg, og at et lokalt fællesskab og engagement sammen med stærke partnerskaber, med blandt andre Bitten og Mads Clausen Fond og Syd Energi, er med til at skabe konkrete resultater og klimaeffekter.

”EU vil sætte fokus på det lokale engagement, konkrete ambitiøse handlinger, og hvad byer og borgere kan gøre i fællesskab for at gennemføre den nødvendige, lokale grønne omstilling. I Sønderborg-området har vi skabt konkrete erfaringer og resultater, som kan inspirere andre byer og samfund. Vi deler allerede vores erfaringer i forskellige nationale og internationale netværk, og vi vil fortsat være et europæisk forbillede, der er villig til både at fortsætte indsatsen samt inspirere andre byer til klimarejsen”, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet har brug for hurtig hjælp for at vinde titlen: Danmarks Bedste Ishus

14. april 2021 Erhverv

I afstemningen, som Opdag Danmark har lavet for at kåre Danmarks Bedste Ishus, ligger Fjellerup Vaffelbageri klart i spidsen med 4570 stemmer og Iskonditoriet i Sønderborg er nummer to med 3817 stemmer. Konkurrencen slutter i dag, onsdag klokken 16 – så er du fan af Sønderborgs Iskonditoriet, så har du frem til klokken 16 til […]

Læs mere...