Borgmester Erik Lauritzen skal tale til COP24

5. december 2018 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

I oktober måned fik Sønderborg Kommune tildelt EU’s fornemme pris ”Covenant Cities in the Spotlight” for sine resultater i forbindelse med ProjectZero-visionen om, at Sønderborg-området skal blive CO2-neutral allerede i 2029 og sammen med prisen fik borgmester Erik Lauritzen en invitation til at deltage i COP24 i Polen som akkrediteret af EU-kommissionen.

Det skriver ProjectZero.

Sønderborgs borgmester skal på fremlægge de foreløbige resultater af ProjectZero samt inspirere andre byer til at sætte mere fart på den lokale, grønne omstilling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen vil blandt andet fortælle om den store opbakning, der er til ProjectZero-visionen fra borgere, virksomheder, boligforeninger, uddannelsessteder samt byrådet i Sønderborg, og at et lokalt fællesskab og engagement sammen med stærke partnerskaber, med blandt andre Bitten og Mads Clausen Fond og Syd Energi, er med til at skabe konkrete resultater og klimaeffekter.

”EU vil sætte fokus på det lokale engagement, konkrete ambitiøse handlinger, og hvad byer og borgere kan gøre i fællesskab for at gennemføre den nødvendige, lokale grønne omstilling. I Sønderborg-området har vi skabt konkrete erfaringer og resultater, som kan inspirere andre byer og samfund. Vi deler allerede vores erfaringer i forskellige nationale og internationale netværk, og vi vil fortsat være et europæisk forbillede, der er villig til både at fortsætte indsatsen samt inspirere andre byer til klimarejsen”, siger Peter Rathje, direktør for ProjectZero.

23. februar 2024 Nordborg, Samfund

Skolebørn kom på visit til gallafesten på Tangshave

23. februar 2024 Nordborg

De ældre på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter fejrede fredag, at det er 20 år siden, centret blev indviet, en indvielse hvor Bitten Clausen også deltog. Det var den 12. december 2003, de ældre flyttede fra det tidligere plejehjem til Tangshave og den 23. februar 2004 rykkede ledelsen ind og derfor var indvielsen den 23. februar. […]

Læs mere...