Borgmesteren: Alt det gode ved Sønderborg skyldes samarbejde

7. januar 2020 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Tirsdag eftermiddag sagde borgmester Erik Lauritzen velkommen til en stuvende fyldt Café Alsion, hvor kommunen havde inviteret til Nytårskur.

“I de næste timer kan vi være sammen, rykke sammen. Det handler om at rykke sammen, når vi skal udvikle kommunen” sagde borgmesteren.

“Vi synes det er rigtigt dejligt at bo i Sønderborg, men indbyggertallet faldt i 2019 med omkring 300. Vi kan alle gøre lidt mere for at fortælle om alt det gode ved Sønderborg – og så skal vi gøre en indsats for, at alle dem, der pendler til Sønderborg for at arbejde, flytter hertil”, sagde han videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nøglen er samarbejde

“Samarbejde er nøglen til alt og vi har et samarbejdende byråd – og kommunen har også samarbejdspartnere. Og det er samarbejdet, der har løftet kommunen meget – og tak for det”.

Erik Lauritzen fortalte, at succes giver lyst til mere.

“Og fordi dem over 50 nok hurtigt glemmer alt det gode, så nævner jeg lige noget af det nu”.

“Alsion er vokset med et Center for Industriel Teknik, Byens Havn er markeret med en fest og et dronningebesøg. Hotel Alsik er blev en central brik i markedsføringen af Sønderborg, et sted mange bare skal opleve”, sagde borgmesteren, som ser både Alsion og Byens Havn, når han kører over broen for at møde på eller køre hjem fra Rådhuset.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg ser Skøjtebanen, hvor mennesker boltrer sig, så det er svært ikke at være glad”.

Lige muligheder for alle

“Det skal være muligt at leve gode liv uanset hvor i kommunen man bor. Derfor er der daginstitutioner og skoler i hele kommunen. Og kvaliteten er den samme på dem alle”, sagde Erik Lauritzen.

“Det giver balance i kommunen – og det gør det også, når vi støtter en lille forening og når vi bruger milllioner af kroner på en koncert på Kær Vestermark”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Genforeningen 2020

Borgmesteren fortalte, der kommer en lang stribe af arrangementer, der alle handler om genforeningen i 1920.

“Det er jo 100 år siden, Sønderjylland kom hjem til Danmark og det skal fejres. Der kommer rigtigt mange arrangementer frem til den store fest på Dybbøl Banke – også nogle, hvor vi bliver klogere på det med genforeningen”, sagde han.

Varmer op til gult

Når der skal køres Tour de France i Sønderborg i 2021, så maler vi Sønderborg gul – ikke politisk – men med Tourens farve.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og i 2020 kan vi varme op til selve Touren med PostNord Danmark Rundt”, sagde Erik Lauritzen.

 

 

14. juni 2024 Erhverv, Sønderborg

Ruller besparelser i hjemmeplejen tilbage

14. juni 2024 Erhverv

Medarbejdernes travlhed i weekenderne i hjemmeplejen har været stor efter besparelserne sidste. Det viser tilbagemeldinger fra medarbejderne i hjemmeplejen og derfor har Social, Senior og Handicapudvalget besluttet at rulle en af besparelserne tilbage fra weekenden 22.-23. juni, skriver Sønderborg Kommune. ”Besparelserne har ramt hjemmeplejen hårdt, men nu prioriteres der 2 millioner kroner årligt til at […]

Læs mere...