Borgmesteren blev fejret i slottets riddersal

17. februar 2020 Samfund

Dengang der skulle samles et såkaldt sammenlægningsbyråd, som skulle køre sammenlægningskommunerne i stilling til de fusioner, der fulgt med Lars Løkke Rasmussens kommunalreform, cirkulerede der lister med navne blandt politikere i Sønderborg og omegnskommunerne.

“Og en dag var der er Venstremand, som bemærkede, at navnet Erik Lauritzen fra Sundeved stod på Venstres liste og det havde det gjort i en tid. Det er aldrig sagt højt før og jeg tænker, du må ha’ moret dig kosteligt”, sagde Peter Hansen fra Venstre i sin tale til borgmester Erik Lauritzens fødselsdagsreception, som blev holdt i Riddersalen på Sønderborg Slot, hvor der var mødt virkeligt mange mennesker op.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis der er to byrødder, der har kæmpet mod hinanden, så er det os to. I sin tid var du formand for Teknik- og Miljøudvalget og jeg var næstformand. Så kom der et valg og vi byttede roller. Derefter blev du borgmester, men der byttede vi ikke”, sagde Peter Hansen.

“I Byrådet er der bred enighed om de store linier og vi skaber gode rammer og gode resultater – og selvom du kunne havde smidt gamle aftaler ud med badevandet, da du blev borgmester, så gjorde du det ikke. Du har været loyal omkring vores visioner, som er fra Jan Prokopek og Aase Nyegaards borgmestertid”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og som borgmester er du vokset med opgaven, du er blevet rolig og scenevant. Dertil kommer, at du er flittig”, sagde Peter Hansen videre.

“Og en dag, hvor min far, A. P. Hansen havde besøgt dig på Rådhuset, sagde han til mig, du er et ordentligt menneske”.

Måske blev de Facebookvenner

Både Erik Lauritzen og Peter Hansen er på Facebook og de har godt 300 fælles venner.

“Og Facebook foreslår på min side, at vi bliver venner, så nu sender jeg en venneanmodning til dig”, sagde Peter Hansen og gjorde, som han sagde. Og borgmesteren tog også sin mobiltelefon frem. Om han accepterede venneanmodningen, må tiden vise.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ros for valget af gave

Trafikministeren kom også til fødeslsdagen roste i sin tale den gave, som 2. viceborgmester Stefan Lydal afleverede på vegne af Byrådet, en cykelhjelm. Og der fulgte en række råd om ‘to do’ og ‘not to do’ med hjelmen.

“Jeg så lige, du har fået en cykelhjelm i gave og det er glimrende. Seniorer har jo en tendens til at falde med deres cykler”, sagde Benny Engelbrecht, som også har Rådet for Sikker Trafik under sine vinger.

Socialdemokraten Benny Engelbrecht har kendt borgmester Erik Lauritzen i lang tid og har også hjulpet ved konstitueringsforhandlingerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og jeg må sige ærligt sige, du ikke har potentiale til at komme på forsiden af Ekstrabladet eller Se og Hør. Du har en overordnet plan for, hvad du vil i politik og bliver aldrig en ‘her-og-nu-politiker’ eller en, der skifter parti”, sagde Benny Engelbrecht i sin tale ved borgmesterens 60-års-reception.

“Du koncentrerer dig om det væsentlige og du behandler andre ordentligt og jeg husker, du en gang sagde, at du håber, at du bliver husket for at være troværdig og for at bevare jordforbindelsen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eftermiddagen blev krydret med længere række taler og desuden kom Sønderjysk Pigekor og sang.

 

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...