Borgmesteren er glad for støtten til Sønderborg Lufthavn

8. oktober 2020 Erhverv

Regeringen har nu aftalt endnu en støttepakke til indenrigsluftfarten med Folketingets partier.  Det er rigtig godt nyt for os i Sønderborg, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

“Dels får vi dækket det meste af det store underskud lufthavnen – og dermed kommunen – får på grund af nedlukningerne og dels gives der penge til at støtte luftfartsselskaberne i den meget svære situation hvor –hos os – AlsieExpres kæmper for at sikre, at der også fremadrettet vil være en hurtig forbindelse”, siger borgmesteren og fortætter:

“Vi har sammen – kommunen, aktørerne i luftfarten og Danfoss – i længere tid og med henvendelser til ministeren og Transportudvalget på Christiansborg – presset på for at få en hjælp til provinslufthavnen og indenrigstrafikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg er glad for, at regeringen har taget de store udfordringer, vi står med, alvorligt og opnået bred politisk opbakning til både akut hjælp og nu også hjælp til en lang periode nu, hvor belægningen på ruterne er og bliver meget lav”.

“Dette er endnu et bevis på, at regeringen insisterer på at bringe Danmark og dansk erhvervsliv godt igennem krisen. Efter sagen i sidste uge om placering af energiklynger i hele landet så er dette også endnu et bevis på at regeringen vil et Danamrk i bedre balance. Her spiller de små lufthavne og indenrigsruterne nemlig også ind. Anstrengelserne lønner sig. Der bliver lyttet til os og det er jeg rigtig glad for”.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk