Borgmesteren er glad for støtten til Sønderborg Lufthavn

8. oktober 2020 Erhverv

Regeringen har nu aftalt endnu en støttepakke til indenrigsluftfarten med Folketingets partier.  Det er rigtig godt nyt for os i Sønderborg, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

“Dels får vi dækket det meste af det store underskud lufthavnen – og dermed kommunen – får på grund af nedlukningerne og dels gives der penge til at støtte luftfartsselskaberne i den meget svære situation hvor –hos os – AlsieExpres kæmper for at sikre, at der også fremadrettet vil være en hurtig forbindelse”, siger borgmesteren og fortætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har sammen – kommunen, aktørerne i luftfarten og Danfoss – i længere tid og med henvendelser til ministeren og Transportudvalget på Christiansborg – presset på for at få en hjælp til provinslufthavnen og indenrigstrafikken. Jeg er glad for, at regeringen har taget de store udfordringer, vi står med, alvorligt og opnået bred politisk opbakning til både akut hjælp og nu også hjælp til en lang periode nu, hvor belægningen på ruterne er og bliver meget lav”.

“Dette er endnu et bevis på, at regeringen insisterer på at bringe Danmark og dansk erhvervsliv godt igennem krisen. Efter sagen i sidste uge om placering af energiklynger i hele landet så er dette også endnu et bevis på at regeringen vil et Danamrk i bedre balance. Her spiller de små lufthavne og indenrigsruterne nemlig også ind. Anstrengelserne lønner sig. Der bliver lyttet til os og det er jeg rigtig glad for”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
16. oktober 2021 Kultur, Nordborg

Nordborg Kirke: Festlig gudstjeneste med herlig spillemandsmusik og sang

16. oktober 2021 Kultur

Kom og oplev en festlig gudstjeneste, som bliver fyldt med folkemusik og sang. De Nordalsiske spillemænd spiller op, Linak-koret og solister fra Sønderjysk Pigekor synger for. Vores præst, Sophie Lønne Reil Hundebøll, vil både læse og synge teksterne, skriver kirkens organist til SønderborgNYT. Det hele finder sted i Nordborg kirke, søndag den 31. oktober kl. […]

Læs mere...