Borgmesteren er udpeget til Vækstteam Sydjylland

2. marts 2021 Erhverv

Regeringen nedsætter syv regionale vækstteams, som skal komme med anbefalinger til, hvordan der bedst kan investeres i erhvervsfyrtårne, der styrker vækst og beskæftigelse. Borgmester, Erik Lauritzen, er udpeget til Vækstteam Sydjylland sammen med to andre repræsentanter fra Sønderborg-området, Marita Geinitz, formand for 3F Als, og Kjeld Stærk fra Danfoss.

Vækstteam Sydjylland skal i arbejdstøjet for at finde frem til, hvordan der bedst kan investeres i lokale erhvervsstyrker, som har potentiale til at få Sydjylland styrket ud af COVID-19-krisen og skabe vækst og beskæftigelse i hele landsdelen. Det skal ske under temaet ”Omstilling fra olie til grøn industri”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Baggrunden for temaet er, at bestyrelsen for det tværkommunale Erhvervshus i Sydjylland tidligere har beskrevet potentialet for at opdyrke et regionalt erhvervsfyrtårn, og det oplæg skal sammen med vækstteamets kommissorium lægges til grund for arbejdet i teamet, skriver Sønderborg Kommune.

”Jeg er utrolig glad for, at regeringen har udpeget mig til Vækstteam Sydjylland, og det glæder mig også meget, at Sønderborg-området er så godt repræsenteret i vækstteamet”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Samlet set har Sydjylland gode muligheder for at opbygge nye klimavenlige erhvervsfyrtårne, der kan skabe yderligere vækst og udvikling i et område af Danmark, hvor vi har særligt fokus på eksport af energirigtige løsninger. Jeg forventer, at vi kan pege på konkrete initiativer, der har potentiale til at bringe Sydjylland godt ud af coronakrisen med fokus grønne løsninger”.

Sønderborg-området har igennem en længere årrække haft fokus på energioptimering og udnyttelse af ny teknologier. Dette har udviklet verden i en mere grøn retning med bl.a. elektrificering af infrastruktur, bæredygtig industri- og fødevareproduktion suppleret med lokal uddannelse af højspecialiseret arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den udvikling skal ses i sammenhæng med resten af Sydjylland, hvor den grønne omstilling af logistikbranchen udmønter sig konkret i etableringen af Europas største Power-to-x anlæg i Fredericia. Dette suppleres af en accelererende omstilling fra olie til grøn energi, der skal udvikles og supporteres af højt specialiserede virksomheder med udgangspunkt fra Esbjerg Havn.

”Forudsætningen for alle de aktiviteter er, at der er gode uddannelsesmuligheder og adgang til specialiseret arbejdskraft. Så vi vil i vækstteamet komme til at pege på nye uddannelser i Syddanmark, som der er skabt i et offentlig-privat samarbejde blandt andet med Center for Industriel Elektronik”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vækstteam Sydjylland skal arbejde frem til maj, hvor teamet senest skal indgive sine anbefalinger til regeringen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk