Borgmesteren: Et lille skridt i den rigtige retning

5. september 2016 Erhverv

I år har DIs medlemmer i Sønderborg placeret kommunen på en 86. plads blandt alndets kommuner. Og selvom det er et stykke nede på listen, så er der tale om en fremgang.

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg havde håbet på mere, for der er sket rigtig mange spændende ting på erhvervsområdet det seneste år. Når det er sagt, så er der en fremgang, og den fremgang går vi selvfølgelig benhårdt efter at fortsætte og blive endnu bedre til næste år”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Fint med fremgang, men jeg havde håbet på mere end en plads som nummer 86 på ranglisten efter to år med bundplaceringer”.

Bundplaceringen fik i 2015 Sønderborg Kommune til at sætte ekstra fokus på erhvervsområdet. Det betød, at der blev gennemført en stor analyse med virksomhedsbesøg hos 100 lokale virksomheder på tværs af brancher. På den baggrund er der siden blevet oprettet et Vækstråd og et erhvervsservicecenter, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at få adgang til kommunens serviceydelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi betragter placeringen i DIs analyse som en temperaturmåling.  Jeg noterer mig, at det går den rigtige vej men ikke med lynets hastighed.  Vi må nok simpelthen bare være realistiske og erkende, at mange af de nye initiativer, som er sat i søen for at skabe endnu bedre rammer på erhvervsområdet lige skal have tid til at virke ude i virksomhederne. Det er naturligvis vigtigt at man som kommune har et godt omdømme som erhvervsområde, når man skal tiltrække virksomheder og arbejdskraft. Derfor går vi også stenhårdt efter at forbedre årets placering.  Men når det er sagt, så handler vores indsats på erhvervsområdet om mere og andet end at opnå en god placering i DIs måling. Vi vil grundlæggende gerne skabe gode rammer for vores erhvervsliv, og det er det fokus vi fastholder fremadrettet”, understreger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad tæller mest

Formanden for Væksrådets bestyrelse, Henrik Enderlein, siger til SønderborgNYT, at han har brug for at vide, hvordan de enkelte områder i undersøgelsen vægtes.

”Hvis vi nu bruger energi på at tiltrække arbejdskraft og det så vægter mindre end infrastruktur og demografi, så er vi jo alligevel ikke på vej op ad listen”, siger Henrik Enderlein.

Se tallene på de enkelte områder HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...