Borgmesteren: Et lille skridt i den rigtige retning

5. september 2016 Erhverv
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I år har DIs medlemmer i Sønderborg placeret kommunen på en 86. plads blandt alndets kommuner. Og selvom det er et stykke nede på listen, så er der tale om en fremgang.

”Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg havde håbet på mere, for der er sket rigtig mange spændende ting på erhvervsområdet det seneste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det er sagt, så er der en fremgang, og den fremgang går vi selvfølgelig benhårdt efter at fortsætte og blive endnu bedre til næste år”, siger borgmester Erik Lauritzen.

“Fint med fremgang, men jeg havde håbet på mere end en plads som nummer 86 på ranglisten efter to år med bundplaceringer”.

Erik Lauritzen havde håber på mere fremgang.

Erik Lauritzen havde håber på mere fremgang.

Bundplaceringen fik i 2015 Sønderborg Kommune til at sætte ekstra fokus på erhvervsområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betød, at der blev gennemført en stor analyse med virksomhedsbesøg hos 100 lokale virksomheder på tværs af brancher. På den baggrund er der siden blevet oprettet et Vækstråd og et erhvervsservicecenter, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at få adgang til kommunens serviceydelser.

”Vi betragter placeringen i DIs analyse som en temperaturmåling.  Jeg noterer mig, at det går den rigtige vej men ikke med lynets hastighed.  Vi må nok simpelthen bare være realistiske og erkende, at mange af de nye initiativer, som er sat i søen for at skabe endnu bedre rammer på erhvervsområdet lige skal have tid til at virke ude i virksomhederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er naturligvis vigtigt at man som kommune har et godt omdømme som erhvervsområde, når man skal tiltrække virksomheder og arbejdskraft. Derfor går vi også stenhårdt efter at forbedre årets placering.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Men når det er sagt, så handler vores indsats på erhvervsområdet om mere og andet end at opnå en god placering i DIs måling. Vi vil grundlæggende gerne skabe gode rammer for vores erhvervsliv, og det er det fokus vi fastholder fremadrettet”, understreger Erik Lauritzen.

Hvad tæller mest

Formanden for Væksrådets bestyrelse, Henrik Enderlein, siger til SønderborgNYT, at han har brug for at vide, hvordan de enkelte områder i undersøgelsen vægtes.

”Hvis vi nu bruger energi på at tiltrække arbejdskraft og det så vægter mindre end infrastruktur og demografi, så er vi jo alligevel ikke på vej op ad listen”, siger Henrik Enderlein.

Se tallene på de enkelte områder HER

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...