Borgmesteren havde både de unge og jobskabelsen med til COP24 i Polen

11. december 2018 Samfund

Borgmester Erik Lauritzen deltog mandag og tirsdag på FNs COP24 klimatopmøde i Polen, hvor han præsenterede Sønderborgs ProjectZero-vision for repræsentanter fra verdens byer, og det var en stolt og fortrøstningsfuld borgmester, som SønderborgNYT talte med tirsdag aften:

”Jeg er blevet bekræftet i nødvendigheden af, at byerne viser lederskab på klimaudfordringerne sådan som vi har gjort siden 2007 med ProjectZero-visionen”, siger Erik Lauritzen og understreger vigtigheden af, at byerne, og dermed Sønderborg, fortsat er i front i klimaomstillingen:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det kan virke som sidste udkald idet deltagerne verden over kunne fortælle, at de loyalt forfølger målet om at holde temperaturstigningerne under 1,5 grad eller max 2 grader, men de kunne også fortælle, at den globale temperaturstigning allerede nu er på 1,1 grad”, siger Sønderborgs borgmester.

Klimaudfordringerne er også en anledning til at være innovativ, tænke i nye løsninger og skabe grønne jobs og det kunne både Erik Lauritzen og Pittsburghs borgmester, Bill Peduto, tale med om.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De grønne jobs, samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne og vores lokale virksomheder er en forudsætningen for, at Sønderborg fremover kan udvikle sig, tiltrække nye borgere og ikke mindst, få unge til at studere og bosætte sig i Sønderborg, så vi kan fortsætte en grøn vækstdagsorden i hele Sønderborg Kommune”, siger Erik Lauritzen der både havde de unge og jobskabelsen med i sine oplæg og opfordringer.

”Det er vigtigt, at vi lytter til de unges stemmer og inddrager de unge i omstillingen. For nyligt oplevede vi også i Sønderborg, at de unge strejkede i bekymring over klimaforandringerne”, siger Erik Lauritzen, som havde taget 21 breve med til COP24 – skrevet af klimabekymrede unge sønderborgere.

Artiklen fortsætter under annoncen

ProjectZeros direktør, Peter Rathje, deltog også på FNs COP24 klimatopmøde i Polen, hvor han blandt andet fortalte delegerede om, hvordan ProjectZero er en katalysator for den lokale, grønne klimaomstilling:

”Der var meget opmærksomhed omkring, hvordan det er lykkedes Sønderborg at få opbakning fra borgere, virksomheder, boligforeninger, uddannelsessteder og det politiske niveau og sikre lokale partnerskaber med blandt andre Bitten og Mads Clausen Fond og SE”, siger Peter Rathje til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mandag aften var der et særligt fokus på Sønderborg Kommune, da EUs Klima & Energikommissær Miguel Arias Cañete indbød til reception og fremhævede Sønderborg, Barcelona og Monsano som Europas bedste rollemodeller for den lokale klimaomstilling, hvilket var årsagen til, at byerne fik tildelt EUs fornemme pris ’Covenant Cities in the Spotlight’ i oktober måned.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...