Borgmesteren kom med optakten til turistaktørernes årsmøde

24. april 2018 Erhverv

Tirsdag var en lang række af de sønderjyske turistaktører samlet i Alsion, hvor Destination Sønderjyllands Karsten Justesen ville sige noget om, hvad der er sket på turistområdet det seneste års tid og hvad der skal ske i fremtiden. Målet er helt klart, at få flere tursiter til at besøge Sønderjylland.

Borgmester Erik Lauritzen ser også gerne, at der kommer mange, mange flere turister til Sønderjylland og dermed også til Sønderborg.

I sin velkomsttale sagde borgmesteren:

“Jeg vil gerne sige velkommen. Også til alle jer, der ikke færdes og betaler jeres skat i Sønderborg til daglig”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alsion er et betydningsfuldt sted for Sønderborg.

“Vi er i Alsion, et hus der har det hele. Kultur, uddannelser, virksomheder, forskning og fremtiden”, siger Erik Lauritzen. Han fortæller videre, der fremover vil være færre parkeringspladser ved Alsion.

“De er blevet inddraget, så der kan være et nybyggeri. Det er ikke alene ved Alsion, der bygges, så er der sønderjyske kommuner, der har svært ved at få betonelementer, så kan det skyldes, at Sønderborg bruger dem allesammen”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lauritzen kommer også omkring Hotel Alsik og er dermed tilbage på turistsporet.

“Hotel Alsik, hvor der virkeligt er brugt mange betonelementer, vil trække erhvervsturister til – men et hotel alene gør det ikke. Området skal have noget spændende og interessant at byde ind med”, siger han.

Sagens kerne

“Hvordan øger vi den sønderjyske tiltrækningskraft”, spørger borgmesteren?

De kommuner, der er gået i samarbejde gennem Destination Sønderjylland, er sikre på, at samarbejde er svaret – og kommunerne er glade for det fælles fodslag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Turister besøger for eksempel ikke blot Aabenraa eller Sønderborg. De besøger Sønderjylland.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...