Borgmesteren: Penge til Tour de France kommer hverken fra børne- eller ældreområdet

13. februar 2020 Samfund

Byrådet har besluttet at bruge 20 millioner kroner på at få Tour de France til Sønderborg – og i kommentarfelter under artikler om Tour de France på SønderborgNYTs Facebook-side skriver flere læsere, at de penge vil blive taget fra udsatte børn, skolerne og de ældre.

“Men sådan er det slet ikke”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT. Kommunalpolitikerne kan ikke flytte penge fra driften, hvor omkring 4,9 milliader kroner blandt andet også bruges indenfor børne- og ældreområdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunerne sætter også penge af til anlægsudgifter og det er dér, pengene til Tour de France findes. Det samme gør pengene til genforeningsarrangementer, Den Kongelige Køkkenhave, Ferieresortet på Nordals, cykelstier, asfalt, byggeri og bygningsvedligeholdelse.

“I anlæg ligger de udgifter, hvor regningerne skal betales, når opgaven er løst. De udgiter får ikke indflydelse på driften af kommunen, som det for eksempel gør, hvis vi beslutter, vi skal have flere skolelærere eller SOSU-assistenter”, siger borgmesteren.

Han siger videre, at Byrådet omkring anlæg også kunne beslutte, at sige nej til Tour de France og til genforeningsarrangementer og bruge pengene på asfalt, flere cykelstier og renovering af for eksempel Nordborg Skole.

Driftsbudgettet holdes

“I de år, hvor jeg har været borgmester, har flertalsgruppen været enig om, der ikke skal spares på driften i kommunen. Det betyder, at det driftsbuget, som er godkendt i KL, bliver brugt helt og fuldt, selvom der i aftalen med KL ikke er noget, der siger, at vi ikke må spare på driften, men vi kan ikke flyttede besparelserne over til den post, der hedder anlæg”, siger han.

“Hvert år sender vi vores forslag til et driftsbudget til KL omkring november måned. I KL lægger de tallene for alle kommunernes driftsbudgetter sammen og ser, om kommunerne samlet overskrider den driftsramme, som er aftalt med regeringen og i Sønderborg bruger vi cirka 4,9 miliarder på driften i 2020. Tour de France gør ikke tallet mindre”.

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk