Borgmesteren sagde tak for al musikken

15. juli 2019 Kultur

Præcis klokken 12 blev der budt velkommen til Herrefrokosten og kort tid efter blev Leif Maibom bedt om at dirigere flere end 1900 herrer gennem eftermiddagen.

“Vi skal i gang med en barsk etape, som ikke alle gennemfører. Der er nogle, der falder fra, så husk nu at drikke rigeligt”, sagde Leif Maibom.

Det kan komme til at handle om alkohol i leverfjendske mængder.

“Og vi skal jo snart ha’ Tour de France til Sønderborg. Med masser af Fuglsang. Skål”.

Som optakt til borgmester Erik Lauritzens tale sagde Leif Maibom:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det går rigtigt godt i Sønderborg. Vores gågade er tæt på at være færdig og det er jo fantastisk, at vi får gå-gade, hvor der har være gå-i-stå-gade”.

“Og Erik Lauritzen har snakket om at genindføre det med at udnævne en æresborger. Her vil jeg gerne sige, at det ikke behøves være en politiker. Jeg tænker, der er to mænd fra Nordals, der fortjener titlen”, sagde Leif Maibom og afslørede, han tænkte på Bent Jensen og Peter Mads Clausen.

Tak for morgenvækningen

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen lagde ud med at takke for søndagens morgenvækning, hvor der blev spillet musik af to ringriderorkestre og herolderne på Lauritzens matrikel i Blansskov.

“Det var en stor oplevelse og jeg fik oven i købet et rigtigt ringriderslips, så nu er jeg klædt korrekt på”, sagde borgmesteren. Fra talerstolen kunne han se, at sådan var det ikke med alle.

“Jeg er faktisk tilhænger af grønt. Men uden at det jeg siger, skal for pressenævnet og sådan noget, så kan jeg se, at Gunnar Hattesen fra Gråsten Avis ikke har det rigtige slips på, men et grønt”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glæder sig over en tidligere minister

“Jeg er glad for, at Kristian Jensen er her i dag og jeg tilfreds med, han er tidligere finansminister”, sagde Erik Lauritzen. Han har noteret sig, at Kristian Jensen ikke blev færdig med det, han var begyndt på.

“Det var dejligt at se, du under valgkampen var i Fynshav med en spade og grave et hul til den kommende Fyn-forbindelse. Men det lille hul rækker nu ikke”, sagde borgmesteren.

“Men skal du derud igen i eftermiddag, så har Vej og Park tilbudt at låne dig en rendegraver, for der skal altså graves mere end man klarer med en spade”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformand kom ikke

Erik Lauritzen fik takket for, at Ringriderfesten havde inviterer medlemmer fra Byrådet med til Herrefrokosten.

“Men Stephan Kleinschmidt meldte afbud, fordi han er blevet far til en søn. Drengen kom til veren med 14 dages forsinkelse, så Kleinschmidt kan være helt sikker på, at han er faderen”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...