Borgmesteren siger god weekend på sin Facebookside

27. marts 2020 COVID-19

Vi har nu gennemlevet to ugers krisesituation. Jeg selv følger dagligt arbejdet i kommunens forvaltninger og kriseberedsskaber. Jeg har brug for at sende en kæmpestor tak til ale de kommunale medarbejdere der under vanskelige vilkår knokler og får tingene til at fungere. Tak til de mange der er sendt hjem og løser opgaver fra deres hjemmekontor, skriver borgmester Erik Lauritzen på sin Facebookside.

Enkelte borgere har undret sig over at blandt andre medarbejdere i Vej og Park var sendt hjem. Vi følger i Sønderborg Kommune hele tiden de anvisninger og pålæg der kommer fra centralt hold, men vi søger også hele tiden fornuftige løsninger. Vi har nu – stadig i overensstemmelse med anvisningerne – organiseret os, så mange medarbejdere i Ejendomsservice og Vej og Park nu arbejder alene og med meget lidt borgerkontakt. De får løst nogle af de opgaver med vedligehold og rengøring, som ellers ville hobe sig op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er netop meldt ud fra regeringen, at offentligt ansatte opretholder deres løn, men skal bidrage med nogle dages ferie eller afspadsering. Det er et element, som vi allerede for en uges tid siden satte gang og  vi har bedt de hjemsendte i kommunen bruge deres oparbejdede afspadsering og restferie. Dejligt, at der i disse tider også laves fornuftige aftaler på arbejdsmarkedet.

Det begynder at gøre ondt nu

Virksomheder der må skrue ned enten fordi ordrer aflyses eller udebliver, eller fordi man er pålagt at lukke. Her tænker jeg meget på de små virksomheder, butiksejere og turistaktører. Jeg vil opfordre alle der har planer og har økonomien til det:

Artiklen fortsætter under annoncen

Gør nu de indkøb I havde tænkt jer og gerne lidt ekstra.

Sæt nu de projekter i gang som I havde tænkt jer.

Støt de lokale butikker, take away-leverandører og de små håndværkere.

Vi skal alle gøre, hvad vi kan for at holde de hjul i gang, der trods alt stadig kører rundt.

Det gør ondt langt ind i sjælen, når jeg hører om små erhvervsdrivende i alle brancher, der ser på at grundlaget for deres virksomhed smuldrer.

Jeg er glad og stolt over, at vi har en regering – bakket op af Folketinget – der gør alt, hvad de kan for at holde hånd under virksomheder og lønmodtagere. Der kæmpes derude og man kan kun beundre alle kæmperne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udsatte og hjemløse havde det hårdt også før Coronaen – nu er de blandt dem, der lider mest. Har du mulighed for det så giv dem – ikke en hånd, nej – men lidt håndører, lidt mad eller andet.

Kommunen investerer

Byrådets økonomiudvalg drøftede i mandags, hvilke ekstra tiltag vi kan gøre for at holde hjulene i gang. Vi har for længst lavet henstandsordninger for vore leverandører og fremskyndet betalinger af vore regninger til private leverandører. Cirka 50 millioner kroner er flyttet ud i samfundet. Det redder ikke verden, men hjælper vore samarbejdspartnere i en hård tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har også besluttet at sætte skub i renoverings- og vedligeholdelsesopgaver. Noget af det vigtigste vi, som kommune, kan gøre, er, efter min vurdering, ikke at bremse op. Vi har et omfattende anlægsbudget både i 2020 og 2021 og vi er fast besluttede på at speede op i forberedelsen af de mange projekter så vi får dem gennemført og helst tidligere end planlagt.

Jeg vurderer, at vi har projekter i 2021 svarende til 20 millioner kroner, som vi kan fremrykke til 2021. Jeg tror, det er vigtigt, at vi ikke bruger alle vores muligheder her og nu – men også tænker på, at der kommer en svær tid i efteråret og det kommende år, hvor ordrebøgerne hos håndværkerne bliver tynde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så er det, at det offentlige skal investere, hvad vi kan.

Lige netop det med ”hvad vi kan”, er lidt vigtigt – også i forhold til gårsdagens aftale om at kommunerne fritages for udgiftslofterne. Det er rigtig godt, at regeringen kommer os i møde os ved at give lov til at investere, men det allervigtigste er altså, at kommunerne får adgang til at låne penge.

Mange kommuner har ikke råd til at sætte gang i flere projekter, men det glæder mig at der er åbnet op for en lånepulje og at man fortsat kan låne til energirigtige investeringer. Her ligger der store muligheder, som vi kommer til at drøfte i Økonomiudvalget med henblik på planlægning af flere renoveringsprojekter, og energioptimeringsprojekter.

Pas godt på jer selv alle sammen.
Vi klarer den!!
Nyd forårsvejret og vores dejlige natur. Det må man gerne.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...