Borgmesteren: Vi skal rådgive borgerne bedre om de grønne løsninger

27. november 2019 Nordborg

I november måned har borgmester Erik Lauritzen holdt to debatmøder om byrådets klima-målsætning om at blive CO2-neutral i 2029 og den nye Roadmap2025-køreplan.

Det har blandt andet givet anledning til overvejelser hos borgmesteren om, hvordan borgerne kan hjælpes endnu bedre, når de står foran grønne investeringer.

”Vi er nået langt og mange vil gerne være med til at tage de næste skridt, men borgerne famler lidt lige nu og jeg tror, der endnu engang er brug for masser af rådgivning og vi skal finde ud af, hvem der kan rådgive borgerne i Sønderborg-området, for der er rigtig mange der gerne vil gøre en ekstra indsats, men de ved bare ikke præcis, hvad der er det bedste at gøre”, fortalte Erik Lauritzen til SønderborgNYT efter mandagens klimadebatmøde i Guderup Aktivitetshus.

Borgmesteren, der for nylig har købt et sommerhus, kender godt til at mangle uvildig rådgivning:

”Hvordan kan jeg bedst opvarme sommerhuset og hvor kan jeg søge uvildig rådgivning? Jeg mangler dem, som kan forklare mig, hvad det, der står på varmepumpen, betyder i et sprog, som menigmand kan forstå. Jeg tror, vi skal se på, hvordan vi kan give den rådgivning til borgerne uden, at vi kommer i en konkurrencesituation med virksomhederne og vi må godt se på, om vi kan hjælpe borgerne lidt mere på vej, når de står foran grønne investeringer”, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet i Guderup Aktivitetshus var det foreløbigt sidste klima-debatmøde, men flere møder er måske på vej.

”Vi skal helt sikkert bruge mere tid på at komme ud og fortæller borgerne mere om ProjectZero og jeg vil i hvert fald gerne bruge flere aftener i alle hjørner af Sønderborg Kommune. Når vi laver vi et møde i Sønderborg by, så er det fjernt for nogle borgere, men kan vi komme ud til et landbylaug i eksempelvis Blans og holde et tilsvarende møde, så tror jeg faktisk, at der er rigtig mange, der gerne vil deltage og få noget inspiration”, fortæller borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...