Borgmesteren vil ikke rive ghetto-bygninger ned

2. januar 2018 Samfund

I sin nytårstale lovede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at der bliver gjort noget med problemerne i landets ghettoområder – og et af de værktøjer, han igen trak op af skuffen, er, at man kan rive bygninger ned.

“Men det skal vi ikke her i Sønderborg”, siger borgmester Erik Lauritzen.

Det betyder ikke, at der ikke er problemer i nogle af de lokale boligområder, men at det er andre ting, der skal til.

“Først af alt skal flere af beboerne i de områder tage en uddannelse og så skal flere af dem i arbejde”, siger borgmesteren til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er altid godt at tjene sine egne penge og noget andet er, at virksomhederne har brug for arbejdskraft”.

Flygtninge og indvandrere søger sammen

Flygtninge og indvandrere søger efter at bo i samme områder som deres landsmænd. Og det står jo enhver frit at søge lejlighed i det område, hvor man nu en gang har lyst til at bo.

“Og her synes jeg, vi mangler et værktøj, der dæmmer op for netop det. Vi skal på en eller anden måde gøre det mere attraktivt at bo andre steder”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Statsministeren nævnte i sin tale, at man måske kan gå ind og styre, hvem der får lov til at flytte ind i ghettoområderne.

Regeringen fremlægger ifølge Lars Løkke Rasmussen en plan i løbet af februar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...