Borgmestre: Tysk vejafgift er et benspænd for samarbejdet

10. juli 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Planerne om en vejafgift, som Tysklands trafikminister Alexander Dobrindt fremlagde på et pressemøde, vil blive en stor byrde for samarbejdet i grænselandet – og udgøre et alvorligt benspænd for de seneste års positive udvikling i grænsetrekanten. Det mener borgmester Thomas Andresen i  Aabenraa, viceborgmester Aase Nyegaard i Sønderborg og overborgmester Simon Faber fra Flensborg.grænse

Artiklen fortsætter under annoncen

– I en lang årrække har vi arbejdet på at skabe fælles udvikling og få grænselandet til at være en vækstregion i stedet for to udkantsområder. En vejafgift på alle veje kommer til at genere trafikken mellem de to lande i meget høj grad. Det er et slag i ansigtet på den positive udvikling, forklarer Flensborgs overborgmester Simon Faber.

– Grænselandet lever af det åbne fællesskab. At krydse grænsen og opleve begge regionens sider er en del af denne udvikling, en del af menneskers dagligdag. Det er dog ikke kun menneskers adfærd i fritiden, men også det økonomiske, uddannelsesmæssige og kulturelle samarbejde, der bliver udfordret, siger Faber.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Den hurtige vej over grænsen, fx. for at deltage i kulturelle events, købe ind eller besøge venner og bekendte, den såkaldte “lille grænsetrafik”, vil blive voldsomt udfordret. Det er ærgerligt, efter at vi har arbejdet så hårdt på at nedbryde barriererne. Også universiteternes samarbejde vil komme til at lide under vejafgiften, siger Sønderborgs viceborgmester Aase Nyegaard.

Også Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, ærgrer sig over planerne:

– Grænsesamarbejdet er vores chance for at løfte regionen ud af udkantsspiralen og skabe vækst. Transporterhvervet er meget vigtigt for vores økonomi, og vejafgiften vil koste arbejdspladser. Planerne er udtryk for centralistisk kassetænkning uden spor af forståelse for regionens store økonomiske og kulturelle udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grænsetrekantens borgmestre anbefaler, at der tages højde for de særlige forhold i grænselandet, og at planerne om vejafgiften droppes igen. Behovet for en dispensation bliver yderligere understreget af, at flere danske MF’ere har reageret på de tyske afgiftsplaner med et forslag om en tilsvarende dansk løsning. Det vil være katastrofalt for regionen, er borgmestrene enige om.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Politik, Nordborg

Jan Rytkjær Callesen prøver at genstarte sin politiske karriere

28. juni 2022 Politik

Jan Rytkjær Callesen fra Nordals, som tidligere har siddet i Folketinget og i Byrådet for Dansk Folkeparti, har meldt sig i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Han agter også at stille op som lokal kandidat – og spår, at Danmarksdemokraterne vinder hele 20 mandater til det næste folketingsvalg. “Jeg sagde i begyndelsen af maj måned, […]

Læs mere...