Børne- og Uddannelses-ledelsen svarer på barsk kritik fra privat rådgiver

27. september 2018 Samfund

En mor med en alvorligt syg dreng synes ikke, at Børne- og Uddannelsesforvaltningen gør det, som den bør, for at hjælpe hende og hendes søn. Eksempelvis har forvaltningen sløjfet den taxa, der kører drengen i skole og de ekstra penge, der var bevilget til medicin, er også faldet bort.

Moderen har hyret Min Private Rådgiver, cand. jur. Linda Klingenberg, til at hjælpe i ‘kampen’ med kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rådgiveren klager over, at drengens taxa og de ekstra medicinpenge er sløjfet på et forkert grundlag. Endvidere mener hun ikke, at det it-systemn, som kommunen bruger til journaler, er lovligt, fordi dokumenter ikke kan låses, når sagerne er afgjort.

“Uden at gå for meget ind i selve sagen, så kan jeg sige, at den har været i Ankestyrelsen af to omgange og begge gange fik kommunen medhold i de afgørelser, der blev truffet”, siger forvaltningsdirektør og vicekommunaldirektør Carsten Lund til SønderborgNYT.

Han tilføjer, at når Ankestyrelsen ændrer forvaltningens afgørelse i en sag, så følger forvaltningen Ankestyrelsen.

“Der er så sket det, at Ankestyrelsen har taget deres egen afgørelse i sagen op til ny vurdering – og er kommet frem til en ny afgørelse. Vi ved, hvad den nye afgørelse er og retter os selvfølgelig efter den”, siger Rikke Blindbæk, Stabs- og myndighedschef i Børne- og Uddannelsesforvaltningen.

Carsten Lund tilføjer, at det er yderst sjældent, at Ankestyrelsen revurderer egne afgørelser. Han mindes ikke, at han tidligere har hørt om det.

“Vi er ved at undersøge, hvorfor Ankestyrelsen genoptog sagen”, siger Rikke Blindbæk.

Kommunens it-system

Juristen fra Min Private Rådgiver har skrevet til kommunen, at det it-system, der bruges til journaler, ikke lever op til gældende lovgivning, fordi det er muligt at rette i dokumenter efter sagerne er lukket.

“Da Min Private Rådgiver og sagens hovedperson bad om aktindsigt, gik vi ind i systemet og kopierede sagen over i Words. Det er det letteste for både os og modtageren”, siger Carsten Lund. Det betyder ikke, at kommunen bruger Wordsfiler til journaler.

“Vores it-system kan det, som det skal kunne og det er godkendt af KLs it-afdeling”, siger Carsten Lund.

Bekymringen for, at sagsbehandlere bare kan gå ind og rette i forskellige sager eksisterer stort set ikke i forvaltningsledelsen.

“Man kan ikke logge sig ind på et dokument, uden det registreres”, siger Rikke Blindbæk. Altså kan kommunens ansatte ikke boltre sig anonymt i det interne it-system.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet har brug for hurtig hjælp for at vinde titlen: Danmarks Bedste Ishus

14. april 2021 Erhverv

I afstemningen, som Opdag Danmark har lavet for at kåre Danmarks Bedste Ishus, ligger Fjellerup Vaffelbageri klart i spidsen med 4570 stemmer og Iskonditoriet i Sønderborg er nummer to med 3817 stemmer. Konkurrencen slutter i dag, onsdag klokken 16 – så er du fan af Sønderborgs Iskonditoriet, så har du frem til klokken 16 til […]

Læs mere...