Bortførte Andreas og hans far hygger sig

7. april 2015 Samfund

by4Andreas på 1 1/2 år hygger sig sammen med sin far, Bjarne Rasmussen og det har de gjort siden onsdag før påske, hvor far og søn forsvandt fra Biblioteket i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var Andreas’ mor, der havde aftalt, at de kunne mødes på biblioteket nogle timer.

“Weekenden inden havde jeg været i byen og Andreas’ mor kræver rene urinprøver, når jeg skal være sammen med vores søn. Der havde været en lille rest fra weekenden i prøven og onsdag havde jeg lagt en ren prøve hos lægen. Jeg ved, der er sagt til kommune og Statsforvaltning, jeg er misbruger, men det er jeg altså ikke”, siger Bjarne Rasmussen til SønderborgNyt.

Stine er ustabil

Når par går fra hinanden, så er det nogle gange, det ikke sker i fred og fordragelighed – og når der er børn med i familien, så kan forældre drive hinanden langt.by6

“Jeg mener, at Andreas’ mor er psykisk ustabil og synes, at hendes opførsel viser det. Blandt andet beskylder hun mig for at have været voldelig imod min datter fra et tidligere forhold. Det er manet i jorden af både datteren og hendes mor”, siger Bjarne Rasmussen. Han fortæller, at moderen til Andreas lider af borderline.

“Det mener hun selv, de har kureret på Augustenborg Sygehus”, siger han. Han har selv kørt hende derud et par gange på grund af selvmordsforsøg.

Mor og søn væk

Kort inde i 2015 havde Bjarne og Andreas’ mor et skænderi og han vælger at gå en tur, så deres lille dreng ikke skal høre dem stå og råbe.

“Da jeg kommer hjem er Stine og Andreas væk og jeg bliver ringet op af Stines mor, der siger, at de er hos hende indtil der er ro på”, siger Bjarne Rasmussen. Han ser først sønnen igen sidst i februar.by2

“Min søn og hans mor indlogerer sig på Kvinde- og Krisecenter i Sønderborg, fordi Stine siger, hun er bange for mig”, siger Bjarne og undrer sig meget. Han ligger inde med adskillige breve fra Stine, der fortæller, hvor trygt og godt hun har det med ham og hvor dejligt det er, at de har fået en søn.

“Trods det, at hun siger, hun er bange for at møde mig, så tager hun hver dag fra krisecentret til handelsskolen, hvor hun scorer top-karakterer på sin uddannelse”, siger Bjarne Rasmussen. Han har ikke lyst til at udstille sin søns mor, men vil bare havde frem, at tingene slet ikke hænger sammen.

Systemet fejler

“Jeg vil have, der er nogen, der ser grundigt på, hvordan Statsforvaltningen behandler samkvemssager, hvor ubekræftede påstande har stor indflydelse på afgørelserne. Jeg kan godt se, at jeg bruger Andreas i den sag, men hvad skal jeg ellers gøre”, siger Bjarne Rasmussen.

Er ikke i Sønderborg

I torsdags fandt politiet Bjarne Rasmussen og Andreas i Brønderslev og aftalte med Sønderborg Kommune at aflevere Andreas fredag.by5

“Senere blev jeg ringet op af Sønderborg Kommune, der fortalte, at Stine og hendes mor var på vej til Brønderslev, så jeg smuttede derfra”, siger han. Al hans energi og opmærksomhed bruger han på at sørge for, at Andreas har det både trygt og godt.

“Jeg har masser af tøj legetøj og godt med penge, så det går fint”, siger Bjarne Rasmussen. Hvor i landet han er, vil han ikke sige, men kan fortælle, at Andreas var begejstret for både Zoo og Tivoli.

“Jeg vil have, at Statsforvaltningen ser mig, som jeg virkelig er, når de afgør hvor meget og lidt Andreas og jeg skal være sammen. De skal ikke afgøre vores tid sammen på baggrund af påstande, der ikke er rigtige. Jeg synes også, at moderens historik skal spille ind på afgørelsen, så der kommer fokus på, hvad der er det bedste for Andreas”, siger Bjarne Rasmussen til SønderborgNyt.

I dag tirsdag bliver der lagt et brev fra Bjarne Rasmussen til Andreas’ mor, så hun kan få at vide, deres søn har det godt.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk