Bortløben næsebjørn er igen hjemme på vandrehjemmet i Vollerup

29. marts 2017 Samfund

Vandrehjemmet i Vollerup har fået deres lille bjørn hjem igen.

“Han  har været i Kirkehørup  – derfra i Huholt hvor han legede med kattene. Derfra til Storkemose – og videre til skoven ved Høruphav, for så at ende  på broen i Lystbådehavnen i Høruphav”, siger Hanne Lund fra Danhostel Vollerup.

“Han har under hele turen været meget tam og tillidsfuld, og snakket med rigtig mange.  En stor tak til alle der har fulgt ham. En familien fik ham i en transport kasse – men ak vor bjørn er snu, så den lukkede selv døren op igen og spadserede ud”, siger Hanne Lund til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Onsdag middag spiste en håndværker sin madpakke nede ved lystbådehavnen. Her så han den lille fyr sidde ude på broen. Han ringede og vi hentede ham.

Næsebjørnene lever af orme og laver i naturen, men nu skulle den pludselig selv til at søge føde, mod at få den serveret.

“Vi har i de 20 år vi har haft næsebjørne ikke mistet en eneste bjørn til naturen. Heldigvis sker det ikke ret tit, at der er uro i familien og én bryder ud.  Vi har hver gang  fået dem hjem med undtagelse af én, der desværre blev kørt over på Madehusvej”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vollerup Minigolf og legeplads åbner igen 1. april – her man lejlighed til at besøge den lille bjørn og hans familie.

“Endnu engang tusind tak for  alle telefon opringninger og den store interesse alle har vist”, siger Hanne Lund.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...