Bosse4Brass væltede alperne med trompet-trutterier

26. februar 2014 Kultur

Af Bosse4Brass:

Det lokale messingensemble Bosse4Brass er netop hjemvendt fra en tur fyldt med musik og karneval i Schweiz!
Orkestret var inviteret til at repræsentere Danmark ved det årlige “fasnacht” i byen Schaffhausen – og man kan roligt sige at det lille danske orkester fik en varm velkomst blandt de mange publikummer!

67 andre orkestre

Orkestret var det mindste ud af i alt 67 orkestre, men samtidig måske det mest populære orkester af dem alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

På scenen i Alpelandet.

På scenen i Alpelandet.

Der var mange publikummer til alle orkestrets planlagte koncerter, både i byen og til de mere officielle arrangementer som fx “sumpfmeisterempfang” hvor orkestret var blevet udvalgt blandt alle de andre til at spille en koncert for de vigtigste kulturpersonligheder i Schweiz – Dette resulterede da også i en landsdækkende tv-optræden for orkestret.
Artiklen fortsætter under annoncen

Der var god stemning blandt publikum når orkestret gik på scenen og hver gang koncerterne startede blev orkestret præsenteret som “Danish Dynamite – The City of Schaffhausen proudly presents – Bosse4Brass.
– Vi mærkede en gæstfrihed og en utrolig varm velkomst blandt det schweiziske publikum, siger Lasse Sørensen;
– Vores musik var på mange måder anderledes end de andre orkestres – men jeg tror, at vores anderledeshed – og det at vi selvfølgelig var rejst helt fra Danmark gjorde, at publikum var ekstra vilde med os når vi gik på scenen.
Artiklen fortsætter under annoncen

Helt i front

 Orkestret havde også plads i fronten af det enorme karnevalsoptog gennem byen, hvor alle 67 orkestre, sammen med store paradevogne og div. dansere, gøglere osv. , spredte glæde blandt de mange tusinde publikummer i byens gader! … Det var et optog med fest, farver og ekstreme mængder konfetti i gaderne!
Orkestret modtog stor ros fra komitéen bag festen og dette resulterede da også i at orkestret fik overrakt en æresmedalje fra “Narrengesselschaft Schaffhausen – NGS” , der er en af de ældste komitéer i forbindelse med festen –  og samtidig også dem der har hjulpet orkestret med det praktiske omkring planlægning af turen til alpelandet!
Artiklen fortsætter under annoncen

– Det var en stor oplevelse at være med til festlighederne og vise at vi også kan spille festlig karnevalsmusik her oppe mod nord, siger Lasse Sørensen;
– Jeg kunne sagtens finde på at tage afsted en anden gang igen – og det ved jeg, at resten af orkestret også kan.
Så med ti koncerter og to optog i rygsækken kunne orkestret, trygt vende snuden mod Danmark igen. Trætte , men fyldt med minderne om en dejlig tur – og hovedet fyldt med truttende trompeter og store kostumer!
Artiklen fortsætter under annoncen

Tryk på knappen og se Lasse Sørensens billeder:Knap
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...