Brand og Rednings nye liftvogn er yderst brugervenlig

5. oktober 2021 Samfund

Brand og Redning har fået ny liftvogn og den er væsentlig bedre end den, de tidligere brugte – og det tager ikke ret langt tid at skyde liften op i 32 meters højde.

“Den gamle liftvogn skulle til det andet 10 års eftersyn og det ville koste 700.000 kroner. Så mange penge ville vi ikke få ind, hvis vi prøvede at sælge den efter synet, så det ville slet ikke give mening”, siger brandmand Claus Busk Jørgensen til SønderborgNYT. Han springer op på liftvognen sammen med erhvervspraktikant Lucas Nielsen fra Hørup Centralskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to kommer hurtigt til vejrs og kan nyde udsigten.

“Liftvognen skal vi bruge til personredning og det er den fantastisk til. Den er let at bruge og ikke skrøbelig”, siger Claus Busk Jørgensen.

Liften kan også bruges, når en person skal hejses op fra en brønd.

“Det gode ved liften er, at den er meget præcis og den bliver lige dér, hvor vi vil have den”, siger brandmanden og tilføjer, at vognen er udstyret med forskellige redningsbårer.

Erhvervspraktikanten synes, det var fint at komme i højden og fortæller, det ikke er tilfældigt, han gerne ville i praktik hos Sønderborg Brand og Redning:

Artiklen fortsætter under annoncen

“De hjælper jo andre andre mennesker og det synes jeg er både vigtigt og spændende”

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...