Brandværnsmusikere inviteret til tysk nytårskur

27. december 2013 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Broager Brandværnsorkester kommer sammen med Broager Pipes and Drums i fornemt selskab, når de 12. januar drager til Flensborg for at underholde til byens officielle nytårskur, Flensburger Neujahrempfang i Deutsches Haus i Flensborg. Kuren er i lige dele traditionsrig og populær, da der gerne kommer over 3.000 gæster.

Broager Brandværnsorkester skal spille til grænseoverskridende nytårskur.

Broager Brandværnsorkester skal spille til grænseoverskridende nytårskur sammen med Broager Pipes & Drums

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en glad og stolt formand, Ove Petersen, der modtog invitationen. Han ser det som et skulderklap til det frivillige arbejde, som alle musikerne yder.

– Vi får lov til at vise, hvad vi går og roder med i dagligdagen – og at vi kan være det bekendt. Vi føler det som en slags “yes, vi skal ud at vise, hvad vi kan”, fortæller Ove Petersen, der har spillet trompet i orkestret i godt fyrre år.

Brandværnsorkestret er med sine 30 medlemmer bare et af orkestrene i de i alt 5 grupperinger, som hører under Broager Brandværns Orkestre på i alt 40 medlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan nævnes, Broager Show-Band, Broager Pipes & Drums, Broager Tyrolerorkester, og Broager Danseorkester!

Helt naturligt skridt

Thomas Frahm fra Flensborgs kulturforvaltning er ligeledes glad for, at orkestret fra Broager sagde ja til at optræde. Han ser det som et naturligt skridt i det grænseoverskridende samarbejde.

– Tidligere i år underskrev vores overborgmester og formanden for Sønderborgs kulturudvalg den dansk-tyske kulturaftale. Derfor synes vi, at det er naturligt for os at have en optræden med fra Danmark. Det vil vi fremover gøre hvert år og vi starter med Broager Brandværnsorkester lige efter årsskiftet, siger Thomas Frahm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, at der er gratis entré til nytårskuren og at alle er velkomne til at se Broager-musikernes udenlandske optræden 12. januar.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...