Brandværnsmusikere inviteret til tysk nytårskur

27. december 2013 Frivillige

Broager Brandværnsorkester kommer sammen med Broager Pipes and Drums i fornemt selskab, når de 12. januar drager til Flensborg for at underholde til byens officielle nytårskur, Flensburger Neujahrempfang i Deutsches Haus i Flensborg. Kuren er i lige dele traditionsrig og populær, da der gerne kommer over 3.000 gæster.

Broager Brandværnsorkester skal spille til grænseoverskridende nytårskur.

Broager Brandværnsorkester skal spille til grænseoverskridende nytårskur sammen med Broager Pipes & Drums

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er en glad og stolt formand, Ove Petersen, der modtog invitationen. Han ser det som et skulderklap til det frivillige arbejde, som alle musikerne yder.

– Vi får lov til at vise, hvad vi går og roder med i dagligdagen – og at vi kan være det bekendt. Vi føler det som en slags “yes, vi skal ud at vise, hvad vi kan”, fortæller Ove Petersen, der har spillet trompet i orkestret i godt fyrre år.

Brandværnsorkestret er med sine 30 medlemmer bare et af orkestrene i de i alt 5 grupperinger, som hører under Broager Brandværns Orkestre på i alt 40 medlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan nævnes, Broager Show-Band, Broager Pipes & Drums, Broager Tyrolerorkester, og Broager Danseorkester!

Helt naturligt skridt

Thomas Frahm fra Flensborgs kulturforvaltning er ligeledes glad for, at orkestret fra Broager sagde ja til at optræde. Han ser det som et naturligt skridt i det grænseoverskridende samarbejde.

– Tidligere i år underskrev vores overborgmester og formanden for Sønderborgs kulturudvalg den dansk-tyske kulturaftale. Derfor synes vi, at det er naturligt for os at have en optræden med fra Danmark. Det vil vi fremover gøre hvert år og vi starter med Broager Brandværnsorkester lige efter årsskiftet, siger Thomas Frahm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, at der er gratis entré til nytårskuren og at alle er velkomne til at se Broager-musikernes udenlandske optræden 12. januar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 FV22, Sønderborg

Enhedslistens Johanna-Maria Precht er for klimaet og imod grænsekontrollen

5. oktober 2022 FV22

Smukt ser det ud, når man står ved kysten og skuer over Flensborg Fjord eller Lillebælt. Mange turister kommer hvert år til vores kommune for at nyde strandlivet og havet. ”Men det skønne billede bedrager. Under havoverfladen ligger en iltfattig gold ørken, som ikke længere levner plads til havdyr- og planter. De er blevet kvalt […]

Læs mere...