Breckling anmelder bogen: Knuder i usynlige bånd

11. september 2020 Kultur

Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé skriver:

Hvor er det egentligt godt, at vi har så mange smalle forlag som f.eks bogForum fra Randers – der har mod på at udgive gode bøger – der ellers ikke ville blive udgivet.

Bare ikke med Lars R. Therkelsens nye udgivelse vedrørende Sønderjyllands historie.

Titlen “Knuder i usynlige bånd” er godt fundet på – og selve omslaget ret appetitvækkende!

På forsiden står der, at det er en roman – er det nu også det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg tvivler  stærkt. Hvad er det egentligt?

En biografi – historiefortælling – dokumentar?

Ihvertfald er det en langvarig,  messende og trættende fortælling om et par spændende mennesker fra Løjt – som vi overhovedet ikke kommer til at kende i dybden – for dette er ikke en roman. Bestemt ikke!

Personerne optræder kønsløse og som skabeloner!

Forfatteren er ret pertentlig og der er så mange ligegyldige sidehistorier, som fjerner fokus fra det egentlige og sproget er bestemt folkeligt…til det pinlige!

Sørgeligt, at der ikke har været en professionel redaktør,der havde kunnet luge ud i alle disse gentagelser  – sproget og forfatteren private kommentarer.

Hvem er denne rodede og usammenhængende bog skrevet til – Young Adults? – i hvert fald ikke til det storlæsende publikum.

Bogen har sin berigtigelse – den henvender sig til hovedpersonernes efterkommere – især Asmus Hansens – som en familiekrønike. En privat, personlig krønike for efterkommerne. Der er den på sin plads.

Ah ja flaget gik til tops i en berømt sang – men ikke her.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk