Breckling anmelder: Djævelens Grin

29. november 2020 Kultur

Nu er vi på vej ind i julemåneden og så er det hyggeligt at sidde i lænestolen med en god bog.

Allan Breckling fra Brecklings Bogcafé anmelder Djævelens Grin af Annelie Wenderg

Brecklings anmeldelse:

Ny Sherlock Holmes roman på højt og meget meget spændende plan. Det er længe siden at nogen forfatter i denne verden har kunnet løfte den autistiske mesterdetektiv op på skaberen, Conan Doyles,  høje niveau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det har den tyske forfatter, Annelie Wendeberg, gjort med sin roman “Djævelens Grin” – på en ganske særpræget måde – for her får Sherlock Holmes virkelig kam til sit hår – og det er morsomt  – meget morsomt!

Sherlock Holmes møder i denne rasende gode roman – en ny udfordring – måske et nyt venskab i Anna Kronberg.

Vi befinder os i London i 1889 og på den tid var det strafbart for kvinder at undervise eller for den sags skyld at studere. Altså transformerer denne højt begavede kvinde sig til Dr. Anton Kronberg!

Og som Anton Kronberg bliver hun kaldt ud til et mystisk dødsfald  – muligvis et koleratilfælde. Og der møder hun så mesterdetektiven over dem alle. Og Sherlock gennemskuer øjeblikkeligt, at det er en kvinde – Anna Kronberg – der står overfor ham.

Og så vil jeg simpelthen ikke fortælle mere om den fantastiske historie – og grumme – for  ikke at sige modbydelige kriminalhistorie, der bringer Anna og Sherlock i nogle pragtfulde dialoger og yderst farlige situationer.

Og lad mig dog tænke lidt højt: Bliver Sherlock Holmes forelsket ?

Dr. Watson er godt nok blevet jaloux. Og han forsvinder stille og roligt ud af det nye univers.

Kære læser – det her er et pletskud fra forlaget Mellemgaard. Og har du det – som så mange andre der er betaget af Sherlock Holmes – så vil du hyle af fryd over hans nye ledsager, Anna Kronberg.

“Djævelens grin” er en perfekt gave til en ægte krimilæser.

Og mens disse linier skrives, så har forlaget udsendt to’eren med titlen: “Faldet”.

Og jo, Djævelen er sandelig på spil i denne hæsblæsende og højt begavede kriminalroman. Min begejstring kender ingen grænser.

God fornøjelse og bedøm selv.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk