Brecklings Bogcafé: Kender du mænd der slet ikke drikker ?

6. september 2016 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Det er ingen kunst at stoppe med at drikke. Heller ikke for dybt alkoholiserede mennesker.

Men det er en kunst ikke at begynde igen.

Og det handler om, at alkohol har en helt fantastisk magt. Så stor, at den kan styre liv, smadre familier, spolere jobmuligheder, uddannelser og venskaber. Hertil kommer, at alkoholisme er det rene selvmord. Et ret langsommeligt et.

Tidligere filmanmelder og forfatter Ole “Bogart” Michelsen har været ædru alkoholiker i mere end 25 år – og han kommer i Brecklings Bogcafé i oktober, hvor han vil fortælle, hvordan han har kunnet holde sig fra flaskerne i alle de år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min datter tabte kampen til kræft. Det var meget tragisk og en glimrende anledning til at drikke, men jeg gjorde det ikke”, siger Ole Michelsen til SønderborgNYT.

Der er rigtigt mange danskere, der har et alt for stort forbrug af alkohol – og det sjove er, at mange storbrugere slet ikke ser det som et problem. Det gode ved alkohol er, at rigtigt mange storbrugere rammes af et selvbedrag.

De ser ikke et samme som familien ser og mærker.

“Hvor mange mænd, der slet ikke drikker alkohol, kender du”, spørger Ole Michelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget henvender sig til alle, som kender en, der måske drikker en lille smule i overkanten – og til alle de, der gør det.

Bestil billet

Bestil en billet til Brecklings Bogcafé, der finder sted den 2. oktober på Hotel Comwell.

Med en let anretning, der serveres kl. 14 koster det ialt 200 kroner – og uden mad, så er prisen 125 kroner.

Ole Michelsen begynder klokken 15.

Billetter bestilles på mail: [email protected] eller telefon 524o 6616.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...