Brecklings Bogcafé: Kirsten Kloster Andersen vil fortælle om spionen ‘Spurven’

30. oktober 2019 Kultur

Vera Schalburg er spion fra Danmark under Anden Verdenskrig – og forfatter Kirsten Kloster Andersen, har lavet et omfattende journalistisk gravearbejde for at skrive en virkelig god bog om den spændende Vera Schalburg, Spurven. Det fortæller hun om, når hun kommer på besøg i Brecklings Bogcafé den 1. december på Hotel Sønderborg Strand klokken 15. Med sig har hun Sune Pilgaard, der vil læse passager fra Spurven.

Du kan opleve forfatterens samtale med Allan Breckling om en virkelighedens spioner – der oven i købet boede i Danmark i en periode.

Spurven, familiens kælenavn til Vera Schalburg, har en perfekt profil til en spionroman: smuk, klog, sprogkyndig, koldblodig, løgndreven og med indflydelsesrige venner i sit omflakkende liv som agent for russere, tyskere og englændere.

Den virkelige Veras historie udfolder sig spændende og fantasifuldt som den bedste fiktion. Som en spændingsroman, så læseren fristes til at læse videre eller som en biografi, der foldes ud som en krimi.

Forfatteren spiller en rolle som detektiven og læseren følger gennem opklaringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kirstine Kloster Andersen tager os med ind i sit værksted og hendes overvejelser, når hun følger spor og støvede kilder. Efterretningstjenester gemte med stor nidkærhed lange, præcise rapporter, der afdækker et liv med rigdom og fattigdom, kærlighed og svigt, selvmordsforsøg og død og en sluttelig forsvinden, der gennem tiden har næret mange fantasifulde teorier.

Fra Sibirien via Sankt Peterborg, København, Paris, Bruxelles, Tyskland, England og til den sidste ende i…

Ja, “Spurven” finder et punktum at sætte, ligesom krimien afdækker gerningsmanden. Dog med en lille ufortalt flig, så døren til mysteriet om et kompromisløst liv ikke lukkes helt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan kommer du med

Skal du opleve Kirsten Kloster Andersen, Sune Pilgaard og Allan Breckling den 1. december skal du købe en billet.

Det gør du via MobilPay til 5240 6616

Hvis du ønsker at nyde en let anretning, inden forfatteren får ordet, så skal du sende 239 kroner og huske at skrive dit navn i beskedfeltet. Hotel Sønderborg Strand serverer maden klokken 14.

Springer du anretningen over, kommer du til hotellet klokken 15 – men inden skal du sende 159 kroner og også huske at skrive dit navn. Så er du sikker på, der er en plads til dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du eventuelle spørgsmål, så kan du sende en mail til acharling@gmail.com

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...