Brecklings Bogcafé: Kom og hør om en sønderjysk families liv gennem hundrede år

27. august 2019 Kultur

Søndag den 8. september er Anna Elisabeth Jessen gæst i Brecklings Bogcafé i Hotel Sønderborg Strand og omdrejningspunktet er hendes roman, Om hundrede år, som tager sin begyndelse, da Den Store Krig bryder ud i 1914.

Bogen er på ganske kort tid udkommet i hele otte oplag.

“Jeg synes, det er en vigtig roman, fordi der også skrives om tiden under tysk herredømme, hvor unge, danske mænd tvinges i krig og vi følger en familie gennem hundrede år. Hvert kapitel i bogen dækker et år”, siger Allan Breckling.

Den sønderjyske historie er spændende. Krigen i 1864 og genforeningen i 1920 fylder meget i både den sønderjyske – og også den danske – historie.

“Begivenhederne fandt sted her hos os, men det er Danmarkshistorie og det er vigtigt, vi kender vores historie. Især her i grænselandet, hvor der i dag er fred og fordragelighed mellem danskere og det tyske mindretal”, siger Allan Breckling og fortæller, at der gik mange år fra genforeningen til et godt forhold mellem danske og tyske.

“Under Anden Verdenskrig var det ikke alle hjemmetyskere, der hjalp de tyske soldater. Men mange gjorde og det blev husket i rigtigt mange år frem”, siger Allan Breckling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Romanen er et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie.

En Danmarkshistorie, landbrugshistorie og kvindehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år.

“Valget af Anna Elisabeth Jessen og Om hundrede år kan ses som bogcafeens bidrag til markeringen af 100-året for genforeningen”, siger Allan Breckling.

Skal du lytte med?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du vil høre, hvad Anna Elisabeth Jessen har på hjerte, så skal du købe en billet via Mobilepay.

Hvis du vil nyde en lækker anretning, så skal du møde søndag den 8. september klokken 14 – og prisen er 229 kroner.

Uden anretning er mødetidspunktet klokken 15 – og prisen er 149 kroner.

I beskedfeltet skriver du dit navn og antallet af pladser.

Nummeret til MobilePay er 5240 6616.

Eventuelle spørgsmål kan sendes på mail til acharling@gmail.com

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...