Broager-borgere gør klar til fælles medborgerhus

26. maj 2016 Broager
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Siden oktober 2014 har en projektgruppe af frivillige i Broager sammen med Sønderborg Kommune lagt planer for brugen af det gamle rådhus i Broager til et kommende medborgerhus med en indretning der tilgodeser foreninger, interessegrupper, organisationer, hobbyfolk og mange flere i Broager og omegn.

“Et enigt byråd sagde ja til projektet i oktober sidste år. Vi er blevet forsinket nogle måneder, fordi vi har afventet den politiske beslutning omkring biblioteket.

Artiklen fortsætter under annoncen

Biblioteket forbliver i de nuværende lokaler, så nu har projektgruppen valgt en smal styregruppe, som bliver bindeled til kommunens arbejde i efteråret med at ombygge det tidligere rådhus”, fortæller Erik Krogh. Han er koordinator og talsperson for de mange frivillige, som allerede nu er engageret i projektet.

download

“Heldigvis har vi fået bred tilslutning fra de foreninger og interessegrupper, som bliver de fremtidige brugere af medborgerhuset. Kommunen har støttet os med nødvendig viden om organiseringen af arbejdet, og kommunen tilrettelægger ombygningen. Selv skal vi skaffe penge til inventaret, så vi håber på stor velvillighed fra det lokale erhvervsliv og fonde, som sædvanligvis ser positivt på projekter, der fremmer livskvalitet og det sociale liv i et lokalsamfund, siger Erik Krogh i en pressemeddelelse.

Han forventer stiftende generalforsamling i oktober – og at alle tre etager i det tidligere rådhus kan tages i brug i februar-marts næste år. Især brugere af Degnegårdens og Annasmindes lokaler ser frem til, at medborgerhuset kan tages i brug.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk