Broager Kirke skal ha’ en indvendig renovering

21. november 2019 Broager

Menighedsrådet i Broager er i gang med at forberede en større indvendig renovering af Broager kirke og har afsat 50.000 kr. til forprojektet , som er udbudsmateriale.

“Vi skal have kalket de hvide vægflader men berører ikke kalkmalerierne, og da Nationalmuseet er inde over, så er det en smule kompliceret”, siger kirkeværge Peter Rasmussen til Broager.dk.

“Der skal på passende steder i kirken laves en prøve-kalkning med forskellige kalk-egenskaber til foråret, og disse kalkninger skal sidde i et år, før man så vælger, hvilken der skal bruges til den egentlige kalkning af kirken”, oplyser Peter Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byggeudvalget har en ambition om at få afklaret og godkendt projektet, så det ligger klar til det nye menighedsråd, som skal vælges i efteråret 2020. De skulle så gerne kunne sætte arbejdet i gang i 2021.

I våbenhuset har menighedsrådet forsøgt at skjule de værste misfarvninger og en bænk er rykket ud, så radiatorerne bedre kan komme af med varmen. I loftet i våbenhuset er der sket afskallinger, formentlig også fordi salt er trukket ud. Alle kan ved selvsyn se, at der er stærkt behov for en istandsættelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere HER på Broager.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk