Broager Sparekasse hjælper med at ‘lime’ lokalsamfund sammen

11. september 2019 Broager

Broager Sparekasse er blandt de pengeinstitutter, der giver flest penge ud til forskellige foreninger i lokalområdet og ifølge sparekassedirektør Lars Christensen er det vigtigt for sparekassen, at den giver noget tilbage til det samfund, hvor kunderne har deres liv.

Og Broager Sparekasse er ikke en bank, der skal sikre renter til aktionærerne – og det gavner lokale foreninger.

“Der er rigtigt mange frivillige mennesker i de lokale foreninger i Sønderborg samt Aabenraa og Haderslev, hvor vi også er. De mennesker er limen, som binder rigtigt meget sammen – og vi vil gerne være med til at lime”, siger Lars Christensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år deler Broager Sparekasse 200.000 kroner ud via den såkaldte Lokalpulje, der i 2018 hjalp 18 foreninger i de tre kommuner.

“For eksempel fik en forening i Aabenraa penge til en ‘Krabbevæddeløbsbane’ og der er givet penge til andre skæve ting”, siger sparekassedirektøren.

Dét, at give penge til foreninger, har også værdi for Broager Sparekasse.

“Det er dejligt, når vi hører frivillige sige, at Broager Sparekasse hjalp dem og det er ingen hemmelighed, at det er bedre reklame end at indrykke en annonce”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Altid med omtanke

Broager Sparekasse har en solid økonomi og det ville den ikke have, hvis der blev givet penge til alle, der søger støtte.

“Vi balancerer fint mellem at polstre os og gi’ penge væk”, siger direktøren.

Der bliver også tænkt rigtigt grundigt, når det drejer sig om de store sponsorater, som for eksempel dem til SønderjyskEs håndboldherrer og alle pengene til Broager Sparekasse Skansen.

“Vores medarbejdere er stolte af deres arbejdsplads og vi vil gerne være med til at gøre andre lige så stolte af håndboldherrerne. Det kræver penge – og flere penge kan i sidste ende give flere sejre, så der kan og vil vi gerne være med”, siger Lars Christensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rigtigt mange sønderborgensere mener, at noget af det bedste er at se håndboldherrerne vinde på hjemmebane – og når Broager Sparekasse er både hold- og halsponsor, så sættes de i forbindelse med den gode oplevelse.

Du kan læse mere om Lokalpuljen HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...