Broager Sparekasse hjalp iværksætter i gang

28. oktober 2016 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Mads Johansen flyttede i 2011 fra Lolland til Sønderborg for at tage en bachelor i Innovation & Business på SDU. Iværksætterdrømmen udviklede sig under uddannelsen til at blive virkelighed, og i dag er Mads Johansen klar til at sælge sine første mini-campere.

Projektet startede for 4 år siden, hvor jeg deltog i en iværksætterkonkurrence. Jeg brugte både studietid og fritid på projektet, og fik lavet en prototype i træ til en cykel-camper, fortæller Mads Johansen, stifter af Wide Path Camper.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokal økonomisk opbakning

Efter deltagelse i konkurrencen fik Mads Johansen professionel rådgivning og sparring til at komme videre med projektet. Herigennem fik han også fat i Broager Sparekasse og andre sponsorer og samarbejdspartnere.

“Det kræver en del kapital at gå fra prototype til at producere. Heldigvis fik jeg leverandører og lokale samarbejdspartnere til at sponsorere de første prototyper. Broager Sparekasse har bl.a. bidraget til, at opstarten af den endelige produktion kunne klares rent økonomisk”, fortæller Mads Johansen i en pressemeddelelse, og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er uvurderligt med den opbakning, jeg har fået forskellige steder fra i løbet af de seneste 3-4 år”.

Stor interesse for små campere

Interessen for Mads Johansens cykel-camper blev hurtigt stor efter, han med sin cykel-camper bl.a. havde optrådt i forskellige medier som ”TV2 på tur”, tyske Pro7 og forskellige camping-magasiner og blogs.

Den oprindelige idé med cykel-camperen blev sværere at realisere end håbet, da den nuværende udgave er tungere end ønsket. Derfor valgte Mads Johansen at få en model til biler færdig udviklet. Den fungerer efter samme princip som cykel-camperen. Den nye camper har fået navnet Homie. Selv mikrobiler må køre med den og den vejer kun 200 kg. Den er lille og let at køre med, når den er klappet sammen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ideen med den er, at den giver samme fleksibilitet som et telt, og det meste af komforten fra en campingvogn. Og så har den en del fordele i forhold til alternativerne som fx teltvogne, hvor du her får ”indbygget” siddegruppe og hårde vægge”, lyder det fra Mads Johansen, som allerede har modtaget ordrer fra kunder i USA.

FAKTA om Wide Path Camper

– Firmaet er stiftet af iværksætter Mads Johansen
– WPC Homie til bil har en egenvægt på kun 200 kg og er allerede klar til salg

Artiklen fortsætter under annoncen

– Der arbejdes fortsat på udvikling af cykel-camperen
– Læs mere på www.widepathcamper.dk

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...