Broager Sparekasses Globale Favoritter gav flot afkast

15. januar 2018 Erhverv

I disse dage er Broager Sparekasse travlt optaget med at betale udbytte til de investorer, der for fire år siden satte mindst 25.000 kroner i Globale Favoritter. Den samlede pulje investeres i aktier, der gerne skal kaste et overskud af sig.

“Vi skal betale 7,6 millioner kroner til investorerne og det er indskud plus renter”, siger formuecenterdirektør Leif Thomassen til SønderborgNYT.

Investorerne har fået forrentet deres indskud med 8,8 procent.

“Man skal ikke sammenligne udbyttet med det, der kunne have kommet fra mere risikofyldte aktier, men med for eksempel at have sat pengene i tyske statsobligationer, hvor man så havde fået en rente på 0,76 procent”, siger Leif Thomassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at nogle af de aktier, der er satset på, har givet godt. Andre har ikke.

“VW blev jo ramt af skandale og det gav et minus på 11 procent, Banco Santander havde minus 25 procent. På plussiden er for eksempel Enel, som er et italiensk svar på SE og de gave et plus på 25 procent, McDonalds gav 31 procent”, siger formuecenterdirektøren.

“Alt i alt er en rente på 8,8 procent er godt resultat og vi skal huske, at investeringen er uden risiko. Som minimum ville alle investorer få deres indskud igen”, siger han og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“De investorer, som jeg har talt med, er tilfredse med gevinsten”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Gråsten, Debat

Debat: Trækker Danfoss det kommunale budget ned

30. september 2022 Gråsten

Byrådsmedlem Ingrid Johannsen, Venstre, skriver: I en omtale af et møde om kommunens økonomi på Sundhedscentret i Sønderborg er borgmester Erik Lauritzen (S) citeret for som forklaring på kommunes lave skatteindtægter at sige: ”Og en af forklaringerne er, at lønningerne på eksempelvis Danfoss er lave og lønniveauet fra Danfoss smitter af i andre virksomheder og […]

Læs mere...