Broagerland Rideklub har fået ny handicapegnet rytterstue

5. maj 2021 Kultur
Den nye bygning. Foto: Broagerland Rideklub
Den nye bygning. Foto: Broagerland Rideklub

Ændringen af reglerne for forsamlinger gør, at Broagerlands Rideklub endelig kan tage deres nye handicapegnede rytterstue i brug og den allerførste gang bruges det til et bestyrelsesmøde, skriver rideklubben.

I juli måned sidste år blev der taget første spadestik i projektet ’Ny, større og handicapegnet rytterstue’ hos Broagerlands Rideklub. Byggeriet på næsten 200 m2 er indrettet med stort fokus på tilgængelighed og handicapvenlighed, som især kommer klubbens 70 brugere af ridefysioterapien til gode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det starter allerede på gårdspladsen, hvor kørestolsbrugere kan rulle ud af deres bus og køre på fliser hen til indgangsdøren, der åbner, når man trykker på en knap.

Indenfor er alle døre i ekstra bredde, og der er ingen dørtrin.

Der er et stort handicaptoilet med bruser. Vasken er specielt designet, afløbet er trukket tilbage, og vandet kommer ud af det berøringsfrie armatur. Alle knager og brusearmaturet sidder lavere end normalt, så det kan betjenes fra en kørestol.

Køkkenet er døgnåbent, så man kan gå ind og koge lidt vand til kaffe eller varme sin mad eller popcorn i microovnen. Vinduet ud mod ridebanerne kan åbnes, så der kan foregå servering til publikum den vej. Ligesom der er et serveringshul ind mod selve rytterstuen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ridefysioterapeuten har fået et behandlerrum, hvor hun kan snakke med patienterne i fortrolighed. Rummet bruges også til mødelokale og til sekretariat under stævner.

Hjertet i bygningen er det store lokale i midten, hvor klubben har plads til at afholde arrangementer for medlemmer og gæster, når det igen er muligt at samles i større forsamlinger.

”Vi glæder os blandt andet til at kunne invitere til forsinket 50 års jubilæum senere på året”, siger klubbens formand Lisa Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broagerlands Rideklub er ZeroSport-certificeret og varmen og det varme vand bliver leveret gennem en luft til vand varmepumpe, der er LED-lys ude og inde, og isoleringen er helt efter nutidens standarder.

Hovedentreprenør på projektet var Karl D. Petersen fra Avnbøl, som havde nogle dygtige underentreprenører, der overholdt en meget stram og udfordrende tidsplan, hvor arbejdet skulle tilrettelægges, så det ikke forstyrrede ridefysioterapien.

Projektet er betalt med klubbens opsparede penge og støtte fra 16 fonde og foreninger med LAG, Sønderborg Kommune, SE’s vækstpulje og DGI/DIF’s Foreningspulje som de største bidragsydere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Budgettet på 2,5 millioner blev overholdt, og undervejs blev der købt enkelte forbedringer til som for eksempel lysplader i gavlen mod ridehallen.

”I de seneste 10 år er alle rideklubbens bygninger blevet renoveret med blandt andet nyt tag og LED-lys, der er købt en lille ekstra ridehal til, og med den nye rytterstue står klubben med et fantastisk anlæg de næste mange år” siger Lisa Nielsen, som har været klubbens formand i 10 år.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture-kunstnerne er klar til at vise skulpturerne frem

25. juni 2022 Kultur

Fredag eftermiddag lagde kunsterne i WoodSculpture værktøjet fra sig og de alle var blevet færdige med hver sin Tour de France-inspirerede skulptur, som stadig står på Slotskajen. “Lørdag klokken 13 kommer skulpturmodtagerne og andre til en fælles afslutning og ser skulpturerne og de tidligere år har det været sådan, at modtagere straks skulle køre deres […]

Læs mere...