Broagers bystrategi er kommet et skridt videre

3. maj 2018 Broager

Teknik- og Miljøudvalget har netop behandlet bystrategien for Broager og anbefaler Byrådet at godkende den. Den er for en stor dels vedkommende borgernes eget bud på, hvad der er Broagers særlige DNA og identitet – og dermed hvilken profil den ønsker at tegne endnu skarpere i fremtiden for at fastholde en positiv udvikling.

”Borgerne i Broager har udpeget to fokusområder, som jeg synes er rammende: “Et dejligt sted at bo – Det gode hverdagsliv” og “Naturen i byen – Byen i naturen”. Der er ingen tvivl om, at Broager har potentiale i forhold til bosætning med sin attraktive beliggenhed og alle de vigtige funktioner som skole, daginstitutioner, indkøb og læge lige ved hånden. Og så ligger den jo smukt på et kuperet Broagerland med Gendarmstien og Flensborg Fjord omkring. Det har været en fantastisk proces, hvor borgerne har vist stort engagement, og jeg synes, de har ramt plet med deres fokusområder”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard i en pressemedddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det første borgermøde og det åbne bykontor mødte borgerne i september og oktober. Derefter blev borgernes input samlet i et forslag til bystrategi, som blev præsenteret på endnu et borgermøde i december. Herefter har forslaget været i høring, hvor der kun var tre bemærkninger, hvor der i den ene var ros til strategiarbejdet og to konkrete forslag, der måske kan komme med i udviklingsarbejdet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...