Broballe: Dræbte flybesætninger mindes

23. januar 2018 Nordborg Skrevet af: Ole Kæhler

På mandag kl. 13 er der mindehøjtidelighed på det nordlige Als. To allierede flybesætninger, der blev dræbt under anden verdenskrig bliver mindet.

Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet – med Gunnar Hounsgaard og Initiativgruppen Broballe i spidsen – trodser vinterkulden og gennemfører mindehøjtidelighed ved mindestenene på Næsvej ved Broballe.

Fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland deltager bl.a. oversergent O. Wolff, L. Larsen og premierløjtnant J.P. Rasmussen som byder velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flyverhjemmeværnet og Marineforeningen stiller med fane og flag ved mindestenene.

Der vil herefter blive lagt buketter ved mindestenene for de to flybesætninger, der mistede livet ved flystyrtene hen mod slutningen af anden verdenskrig, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Gunnar Hounsgaard, der oplevede flystyrtene i 1944, var en af initiativtagerne til de to mindestens opstilling i 1994.

Mindestene blev indviet på 50-årsdagen for de to besætninger, der blev dræbt i området. To besætninger, der sammen med 675 andre bombemaskiner, var på vej mod bombemål i Berlin. To Lancaster bombemaskiner nåede ikke frem til målet. De blev opdaget af de tyske radaranlæg og bl.a. beskudt af natjagere med besætningernes død til følge.

Artiklen fortsætter under annoncen

En tragisk hændelse som fandt sted for 74 år siden, en hændelse som ikke er glemt.

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten afsluttes med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...