Broballe: Dræbte flybesætninger mindes

23. januar 2018 Nordborg

På mandag kl. 13 er der mindehøjtidelighed på det nordlige Als. To allierede flybesætninger, der blev dræbt under anden verdenskrig bliver mindet.

Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet – med Gunnar Hounsgaard og Initiativgruppen Broballe i spidsen – trodser vinterkulden og gennemfører mindehøjtidelighed ved mindestenene på Næsvej ved Broballe.

Fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland deltager bl.a. oversergent O. Wolff, L. Larsen og premierløjtnant J.P. Rasmussen som byder velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flyverhjemmeværnet og Marineforeningen stiller med fane og flag ved mindestenene.

Der vil herefter blive lagt buketter ved mindestenene for de to flybesætninger, der mistede livet ved flystyrtene hen mod slutningen af anden verdenskrig, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Gunnar Hounsgaard, der oplevede flystyrtene i 1944, var en af initiativtagerne til de to mindestens opstilling i 1994.

Mindestene blev indviet på 50-årsdagen for de to besætninger, der blev dræbt i området. To besætninger, der sammen med 675 andre bombemaskiner, var på vej mod bombemål i Berlin. To Lancaster bombemaskiner nåede ikke frem til målet. De blev opdaget af de tyske radaranlæg og bl.a. beskudt af natjagere med besætningernes død til følge.

Artiklen fortsætter under annoncen

En tragisk hændelse som fandt sted for 74 år siden, en hændelse som ikke er glemt.

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten afsluttes med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...