Broen er lukket for trafik natten mellem mandag og tirsdag

6. oktober 2021 Samfund

I forbindelse med rustbehandlingen og malingen af Kong Christian Xs Bro, som finder sted fra mandag den 18. oktober og ugen ud, skal der foretages en forundersøgelse af tilstanden af hoveddrageren under afvandingsrenderne.

Denne forundersøgelse kan kun ske, når broen står åbent og den finder sted mandag den 11. oktober fra kl. 22 og frem til tirsdag morgen klokken 5.30 og i det tidsrum vil broen være lukket for både gående og kørende, fordi broklapperne står åbne, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Forundersøgelsen er nødvendig, så vi er så godt rustet som muligt til arbejdets fase 1 i uge 42, hvor vi skal reparere og male broklapperne. Vi vil gerne kunne arbejde så effektivt som muligt, så for at kunne fuldføre malerarbejdet af de to broklapper på kun én uge, er det nødvendigt med en forundersøgelse af broens to broklapper og de tekniske installationer”, siger Lars T. Barsballe, der er afdelingsleder for Projekt og Anlæg.

Under brolukningen er der busser til omkørsel med afgang fra Havnekontoret og Alsion for gående og cyklister.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kørslen er timedrift.

Afgang fra Alsion/Togstationen fra 22:00 – 05:30: Timedrift med afgang minuttal 30.

Afgang fra Havnekontoret fra 22:00 – 05:30: Timedrift med afgang minuttal 00.

I bussen kan der medbringes op til fire cykler ad gangen.

Først til mølle princippet gælder.

Cykler placeres på eget ansvar i bussens bagagerum.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 112, Gråsten

Kabinescooter kørte i vandet ved Egernsunbroen

24. oktober 2021 112

Natten til søndag, – klokken 03:32 – blev der ringet 112, fordi en kabinescotter var kørt i vandet fra Gråstensiden ved Egernsundbroen. “Vi rykkede til stedet med vores båd fra Sønderborg og Gråsten Frivillige Brandværn kom også til broen. Vi fandt køretøjet og fik det på land, men vi fandt ikke føreren”, siger indsatsleder Pia […]

Læs mere...