Bruger du alt for meget vand – årsopgørelsen er på vej

1. februar 2019 Erhverv

Lyden af et toilet, der løber, er irriterende, men det er langt fra den eneste grund til at reagere hurtigt og gøre noget ved problemet. Lyden fortæller dig nemlig, at du helt bogstaveligt er i færd med at hælde penge ud i afløbet, fortæller Sønderborg Forsyning, hvor man netop nu er i fuld gang med at færdiggøre kundernes årsafregninger.

“Vi har desværre hvert år kunder, som får sig en slem overraskelse, når årsafregningerne dukker op. Et toilet, der har fået lov til bare at løbe i et helt år, kan koste alt fra et par hundrede kroner til på den anden side af 50.000 kroner”, fortæller kundechef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hvenegaard Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke alene utætte toiletter, der kan skabe ubehagelige overraskelser. Vandhaner, der drypper, og brud på skjulte vandrør kan også blive dyrt. Janni Hvenegaard Jepsen understreger, at der kun er én løsning for forbrugeren – til gengæld er løsningen meget simpel:

“Hold øje med vandforbruget”.

“Vi anbefaler, at du aflæser din vandmåler mindst en gang om måneden og hver gang noterer dit forbrug i et skema. På den måde kan du se, hvis dit vandforbrug pludselig ændrer sig, og så kan du nå at reagere i tide”, siger Janni Hvenegaard Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En lang, varm og tør sommer

I Sønderborg Forsyning kan man også se, at den usædvanligt solrige sommer mange steder har sat sit præg på kundernes vandforbrug.

“Lige nu i kulden har vi næsten glemt, hvor varm og tør sommeren var. Men der er rigtigt mange af vores kunder, som har brugt store mængder vand til at vande haven eller fylde badebassiner, og det betyder altså, at mange vil opleve, at deres vandforbrug for 2018 har været højere end normalt”, siger Janni Hvenegaard Jepsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Forsyning udsender årsafregningerne i marts måned.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. marts 2023 Erhverv, Sønderborg

Døren åbnes og Energistyrelsen går videre med Lillebælt Syd Vindmøllepark

20. marts 2023 Erhverv

Så kom den gode nyhed: Energistyrelsen genoptager sagsbehandlingen af Lillebælt Syd Vindmøllepark. “Jeg er rigtig glad for, at fornuften har sejret, så sagsbehandlingen af Lillebælt Syd Havvindmøllepark kan fortsætte. Det har været en helt uforståelig pause i en i forvejen lang proces, men nu kan vi endelig komme videre, og jeg håber at projektet senere […]

Læs mere...