Brugsforeningen for Als og Sundeved bakker op om ’Danmark Planter Træer’

2. september 2019 Erhverv

I de kommende dage kan kunderne i Kvickly, SuperBrugsen, Fakta og DagliBrugsen i Sønderborg-området køber træer for en 20’er. Årsagen er, at Brugsforeningen for Als og Sundeved har valgt at bakke op om den første landsindsamling for klimaet ’Danmark Planter Træer’, som TV2 gennemfører, i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, lørdag den 14. september.

Mandag aften ankom 3000 træer til SuperBrugsen i Augustenborg og de kommende dage skal træer ud til de 13 Kvickly, SuperBrugsen, Fakta og DagliBrugsen butikker i Sønderborg-området, ligesom 1500 træer skal videre til Sønderborgs gågade, hvor butikkerne også bakke op om ’Danmark Planter Træer’ gennem Sønderborg Handel

”Vi er gået med i landsindsamlingen da det går til et godt formål og samtidig passer ’Danmark Planter Træer’ rigtig godt ind i vores bæredygtighedsstrategi hvor vi prioriterer lokale, friske fødevarer og løbende optimerer og indretter vores butikker, så vi belaster miljøet og klimaet mindst mulig”, fortæller direktøren for Brugsforeningen for Als og Sundeved Lars G Andersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med landsindsamling for klimaet ’Danmark planter træer’ sættes der fokus på træernes betydning for klimaet og det sker for at sikre viden om træers betydning for klimaet, samt at der bliver plantet nye træer i Sønderborg.

Målet er at indsamle penge til minimum en beplantning af ca. 13.000 nye træer i Sønderborg Kommune.

”Vi sælger et træ for 20 kroner og beløbet går ubeskåret til ’Danmark Planter Træer’ så vi regner med at vores kunder samlet sender 20.000 kroner videre til landsindsamlingen”, siger Lars G. Andersen.

I en netop offentliggjorte rapport peger verdens forskere på, at netop bæredygtigt skovbrug kan hjælpe med at reducere CO2-indholdet i luften.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk