Budgetforliget: Vigtigt for Venstre nedskæringer ikke rammer børn, skoler, ældre og udsatte

4. oktober 2022 Politik

Udgangspunktet var driftsbesparelser i kommunens budget for de kommende år på ca. 70 millioner kroner årligt, og store problemer på anlægsområdet, hvor den socialdemokratiske regering har sagt nej til at låne Sønderborg 122 millioner kroner fra Coronapuljen til bl.a. logistikcenteret som kommunen selv skal dække, skriver Vestres byrådsgruppe i en pressemeddelelse.

”For Venstres byrådsgruppe har det været vigtigt, at skåne kernevelfærdsområderne så nedskæringer ikke rammer børn, skoler, ældre og udsatte. Det er ikke dem, der skal bøde for en dårlig økonomi. Og de områder har allerede holdt alt for hårdt for i tidligere besparelser”, siger Ellen Trane Nørby, der er politisk ordfører for Venstres byrådsgruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Svaret er heller ikke skatte- og afgiftsstigninger, der bare havde sendt regningen videre til familier, der allerede er hårdt presset af prisstigninger på energi og fødevarer.  Derfor er det vigtigt for os, at budgettet hverken sætter skatterne i kommunen op, eller hæver priserne på vuggestuer, SFO, børnehaver eller ældreområdet”.

Budgettet indeholder besparelser og annulleringer af allerede besluttede anlægsprojekter. Det er ærgerligt, men nødvendigt. Og det betyder også at en række lovede projekter fra de senere års budgetter, ikke bliver til noget. Andre bliver skubbet så de først kan blive til noget om flere år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sparer på Jobcenter

Der kommer også besparelser på blandt andet administration, jobcenter og en række kommunale projekter. Og ekstraregningen til Sydtrafik ud, så budgettet til den kollektive trafik fastholdes på det nuværende niveau.

”Det har ikke været let, men vi tror det er vigtigt, at vi har lavet en bred budgetaftale og i fællesskab taget ansvar for de økonomiske problemer står med”, siger Ellen Trane Nørby.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...