BUI Rock kan se frem til fast scene

3. april 2020 Kultur

Byrådet har en vision om at udvikle kommunens byer, og i 2018 blev bystrategien for Broager til. Efterfølgende har det været muligt at søge penge til borgerinitiativer, der understøtter strategien. Det gjorde BUI Rock, der havde brug for bedre faciliteter, fordi den amatørfestival, foreningen holder hvert år, har vokset sig større og større. Teknik- og Miljøudvalget bevilgede 300.000 kroner til BUI Rock til en stor stationær scene ved Idrætscenter Nejs.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi værdsætter i høj grad initiativer fra borgerne, der kan medvirke til en målrettet udvikling af byerne i kommunen. Det er netop kernen i vores bystrategier. Derfor er jeg glad for, at vi nu med lokalplanen kan sikre, at et konkret initiativ bliver til virkelighed. Jeg er glad for, at et enigt byråd, med den nye lokalplan, bakker op om de lokale ildsjæle, som gør et kæmpe stykke arbejde siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Lokalplanen har været i høring i fire uger. Høringssvarene viser, at borgerne gerne vil have scenen men også, at enkelte er bekymret for mere affald og støj, hvis der kommer flere koncerter.

På baggrund af høringssvarene, og i samråd med BUI Rock, er der foretaget ændringer til lokalplanen. Det betyder, at der højst må afholdes tre musikarrangementer om året i perioden 1. maj til oktober i tidsrummet kl. 10.00-1.00, og at der kan holdes ét to-dags-arrangement og et par en-dags-arrangementer.

“Med lokalplanen sikrer vi, at BUI Rock i Broager kan realisere deres ambitioner, og vi understøtter dermed et stærkt borgerdrevent initiativ. Det, der betyder noget for et lokalsamfund, er netop et aktivt kultur- og foreningsliv. Samtidig har vi fundet en god balance, så især nære naboer til Idrætscenter Nejs fortsat kan leve et godt og roligt hverdagsliv”, siger næstformand Stefan Lydal.

Den omtalte scene vil blive placeret på langsiden af idrætsbanen med adgang til scenen fra parkeringspladsen.

Af hensyn til de lokale aktører og for at fremme den videre proces har borgmesteren på Byrådets vegne godkendt lokalplanen.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk